Politie Groningen

Persberichten maandag 13 december 2004

Provincie Groningen 13-12-2004 -

Ulrum: asielzoeker aangehouden
De politie heeft zondagmiddag in het asielzoekerscentrum aan de Singel in Ulrum een 44-jarige man uit Libanon aangehouden. De man gedroeg zich agressief tegenover medebewoners. Hij bedreigde bewoners van enkele woonunits, eerst met een deel van een bed, later ook met een mes. In overleg met de beveiligingsdienst van het centrum werd de verdachte door gewaarschuwde politie aangehouden. Hij is meegenomen naar het politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek en verhoor. Bij de schermutselingen raakte niemand gewond.

Winschoten: automobiliste gewond
Bij een verkeersongeval aan de Amstelstraat in Winschoten is zondagmorgen een 19-jarige vrouw uit Siddeburen gewond geraakt. De vrouw reed in haar auto in de richting van de Pekelderstraat en raakte door nog onbekende oorzaak de controle over haar voertuig kwijt. Ze kwam naast de weg terecht en botste tegen een boom. De vrouw liep hoofd- en nekklachten op en moest worden overgebracht naar een ziekenhuis. Haar auto is door en berger afgevoerd.

Sauwerd: man aangehouden voor vernielingen
De politie heeft zondagmiddag in zijn woning in Sauwerd een 25-jarige man aangehouden. De man wordt ervan verdacht het afgelopen weekeinde een aantal vernielingen en diefstal te hebben gepleegd. Bij de politie was informatie binnengekomen dat er zich in de woning van de man, die overigens door zijn psychische toestand al enige tijd voor overlast in zijn (woon)omgeving zorgt, een hennepkwekerij zou bevinden. De politie kreeg de informatie nadat de bewoner betrokken was geweest bij onenigheid in de buurt. In de woning van de verdachte werden in de nacht van zaterdag op zondag kweekattributen voor een hennepkwekerij aangetroffen. De kweekapparatuur werd in beslag genomen. Tijdens het onderzoek in zijn woning wist de bewoner te vluchten. Korte tijd later werden stenen gegooid naar het politiebureau in Zuidhorn. Daarbij raakte een politieauto beschadigd. De vermoedelijk dader vluchtte in een auto die later gestolen bleek te zijn in Garnwerd. Bij de poging de vermoedelijke dader aan te houden raakte een politieman gewond. Later in de nacht en op zondagmorgen werden vernielingen gepleegd aan het politiebureau in Winsum (ruiten vernield) en werd een in Winsum geparkeerde brandweer auto vernield. Ook werd een ruit van een door Sauwerd rijdende Duitse bus ingegooid. Een inzittende van deze bus, een 58-jarige man uit het Duitse Werlte raakte daarbij licht gewond. Vermoedelijk heeft de dader deze bus aangezien voor een politievoertuig. Na aanhouding is de verdachte overgebracht naar het politiebureau en ingesloten. De politie stelt een nader onderzoek in.

Groningen: alcoholcontroles
Op diverse plaatsen in de stad Groningen werden zondag
alcoholcontroles gehouden. Op de Pelsterstraat werden zondagavond 82 blaastesten afgenomen. Niemand bleek teveel gedronken te hebben. Op het Schuitendiep werden dezelfde avond 46 proeven afgenomen. Een 51-jarige bromfietser uit Haren bleek een promillage van 1.65 te hebben. Hij kreeg een proces-verbaal en zijn rijbewijs is ingevorderd. Agenten zagen zondagnacht op de Friesestraatweg een 35-jarige automobilist uit Voorburg onzeker rijden. Hij werd gecontroleerd en bleek met een promillage 2.0 op te rijden. Zijn rijbewijs is ingevorderd en proces-verbaal opgemaakt.