VAN DEN ENDE THEATERPRODUCTIES
http://www.musicals.nl

Première toneelstuk Hemelen in Koninklijke Schouwburg

Amsterdam, 13 december 2004

Caról van Herwijnen, Bea Meulman, Johnny Kraaijkamp en Irma Hartog

De nieuwste komedie van Haye van der Heyden

Vanavond gaat in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag het toneelstuk Hemelen in première in de regie van Christiaan Nortier. De rollen in deze nieuwste komedie van Haye van der Heyden worden vertolkt door Caról van Herwijnen, Bea Meulman, Johnny Kraaijkamp en Irma Hartog.

In de komedie Hemelen gaan vier Nederlanders, twee echtparen, voor een korte vakantie naar Ibiza. Het verhaal gaat over één van de meest vooraanstaande acteurs van Nederland die uit het vak wil stappen, zijn vrouw die zich tot haar eigen grote ergernis weer volledig door zijn buien mee laat slepen en hun vroegere buren die elkaar onder bizarre omstandigheden opnieuw de liefde verklaren, terwijl hun huwelijk zo goed als over leek.

Caról van Herwijnen maakte deel uit van verschillende vooraanstaande gezelschappen zoals Nieuw Rotterdams Toneel, Amsterdams Toneel, Toneelgroep Centrum, Het RoTheater en Noord Nederlands Toneel. Bea Meulman deed in 1972 eindexamen aan de Arnhemse Toneelschool onder de regie van Christiaan Nortier en was daarna te zien in vele televisie en theaterproducties als Absent Friends en Woyzeck. In The Dinner Party speelde ze al eerder met Caról van Herwijnen. Johnny Kraaijkamp was te zien in vele televisieseries en toneelstukken als One For The Road (Stennis met Dennis), samen met zijn vader in The Sunshine Boys, De Jantjes, Boyband en vorig jaar in het huzarenstukje Stones In His Pocket (Hoofd In De Wolken). Irma Hartog speelde in televisie series als Intensive Care, Spangen, Verkeerd Verbonden en Schiet Mij Maar Lek. Vorig jaar speelde ze in Gouwe Handjes met John Kraaijkamp.

De regie van Hemelen is in handen van Christiaan Nortier. Hij regisseerde eerder onder andere Vogels, Midzomerstrandkomedie, Eten En Dansen, en Duet For One met Linda van Dijk. Haye van der Heyden maakte naam als toneelschrijver van stukken als Jaloezieën, Goed-Fout, De Woonboot, Kortsluiting, Mussen en Zwanen I en II, Eten & Dansen, Vogels en Midzomerstrandkomedie. Speciaal voor John Kraaijkamp schreef hij het toneelstuk Gouwe Handjes waarvoor hij de Visser Neerlandiaprijs voor toneel- hoorspel- en televisiespelen ontving.

Hemelen is te zien tot en met 20 maart 2005 in diverse theaters in Nederland.
Informatie en reserveren via www.toneel.nl of bij de theaters in het land en bij
TopTicketLine: 0900 300 5000 EUR 0,45 per minuut) dagelijks van 10u00 tot 22u00.


---


---------------------------------
Noot voor de redactie/