Gemeente Tilburg

13-12-2004
Trefpunt Koningsplein maakt nieuwe start
College verleent subsidie voor 2 jaar aan Stichting Ouderen Centrum

Op 7 december 2004 heeft het college besloten om ook voor de jaren 2004 en 2005 respectievelijk 25.518,- en 25.709,- subsidie te verlenen aan Stichting Ouderen Centrum. Deze Stichting is beter bekend onder de naam Trefpunt Koningsplein.

Nieuwe toekomst
Stichting Ouderen Centrum heeft onlangs een vertrouwenwekkend voorstel aangeboden aan het college. Het Trefpunt verhuist naar de Matterhornstraat 1 en wordt op die manier medehuurder in het pand van Rolita, een organisatie voor activiteiten voor gehandicapten. De nieuwe locatie biedt de gelegenheid om meer activiteiten te organiseren voor en door ouderen. Het Trefpunt verwacht behalve de huidige bezoekers uit de Binnenstad en Oud Zuid, ook nieuwe bezoekers te trekken uit Oud Zuid en Zuid. Daarnaast onderzoekt het Trefpunt de mogelijkheid tot samenwerking met Rolita in de toekomst. Wethouder Aarts: Het college is blij met de nieuwe start van deze club. Als gemeente hechten wij er veel waarde aan dat ouderen zo lang mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en deel kunnen blijven nemen aan de maatschappij. Het Trefpunt biedt ouderen de gelegenheid om aan activiteiten deel te nemen en activiteiten mee te organiseren zodat ook sociale contacten worden onderhouden. Wij hopen dat nog meer ouderen gebruik gaan maken van het Trefpunt.

Open voor de Kerst
Het Trefpunt kampte al enige tijd met onzekerheid over de toekomst. In december 2003 besloot het college op verzoek van de bezoekers om de instelling niet te laten verhuizen naar Het Gebouw (Veemarktstraat 39). Hierna was het voor de bezoekers onzeker hoe de toekomst eruit zou gaan zien. Een teruggelopen bezoekersaantal en de te verwachten hoogte van de subsidie van de gemeente in de nabije toekomst, maakten nieuwe toekomstplannen noodzakelijk. Het Trefpunt verwacht voor Kerst 2004 op de nieuwe locatie open te kunnen gaan, zodat de ouderen kunnen starten met een uitnodigende kerstactiviteit.