Politie Twente

Persberichten Politie Twente 13 december 2004

Aanhoudingen i.v.m. plegen meineed

Vier personen aangehouden i.v.m. het plegen van cq aanzetten tot het plegen van meineed

Rijssen / Almelo

Donderdag 9 december jl. werden een viertal getuigen gehoord i.v.m. het feit dat een 39 jr. man uit Rijssen op 18 oktober jl. onder invloed van alcohol een auto had bestuurd. Drie van hen, Rijssenaren van 29, 30 en 31 jr. verklaarden onder ede dat de 39 jr. niet had gereden. Een vierde getuige kon zich plotseling niets meer herinneren. Omdat de officier van justitie het vermoeden had dat de drie niet de waarheid spraken en dus meineed pleegden, werden zij na te zijn gehoord, aangehouden i.v.m. het plegen van meineed en daarvoor in verzekering gesteld en opgesloten.Tijdens de daarop volgende verhoren verklaarden de drie dat ze inderdaad niet de waarheid hadden gesproken en dat ze hiertoe door de 39 jr. waren aangezet. Met toestemming van de officier van justitie werd daarna op zaterdagmiddag de 11e december de 39 jr. aangehouden. Op last van de officier van justitie werd hij in verzekering gesteld en opgesloten. De drie die de meineed hadden gepleegd werden zaterdagavond in vrijheid gesteld. De 39 jr. zal bij justitie worden voorgeleid en blijft in afwachting hiervan vastzitten. (04-151231)

Doorgereden na aanrijding

Twee personen aangehouden na doorrijden van aanrijding en het verkeren onder invloed

Vroomshoop

Maandagmorgen 13 december om ongeveer 00.40 uur werd gemeld dat op de Tonnendijk in Vroomshoop in een scherpe bocht een auto een lantaarnpaal en een verkeersbord had platgereden. De veroorzaker was na de aanrijding doorgereden. Ter plaatse werd een kentekenplaat van het doorgereden voertuig aangetroffen met als te naam gestelde een 26 jr. man uit Vroomshoop. Een onderzoek werd ingesteld en op de Schoolstraat in Vroomshoop werden een tweetal auto gesignaleerd waarvan er een veel schade had. Deze werd aan de kant gezet en een 30 jr. man uit Nijverdal zat achter het stuur. Hij werd aangehouden. Ook de tweede auto die daar reed stopte en daar bleek de 26 jr. achter het stuur te zitten. Ook hij werd daarop als te naam gestelde van de zwaar beschadigde auto aangehouden. Aan het bureau hebben beiden de ademanalyse ondergaan met als uitslag voor de 30 jr. 1.12 promille en voor de 26 jr. 1.13 promille. Tegen beiden wordt voor het rijden onder invloed proces-verbaal opgemaakt. Tegen de 26 jr., die de doorrijding bekende, wordt tevens hiervan proces-verbaal opgemaakt. (04-152734)

Aanrijding met letsel

Fietster geeft automobilist geen voorrang

Almelo

Zondagmiddag 12 december om ongeveer 17.40 uur vond op de kruising Rohofstraat - Spreeuwenstraat in Almelo een aanrijding plaats. Een 23 jr. Almelose verleende op de kruising geen voorrang aan een 37 jr. automobilist ook uit Almelo. De 23 jr. werd door een ambulance overgebracht naar het ziekenhuis waar ze in ieder geval een nacht moest blijven. (04-152656)

Diefstal uit bedrijfspand

Voor ongeveer 35.000 euro aan goederen ontvreemd

Rijssen

In de nacht van zaterdag op zondag jl. werd er ingebroken in een bedrijfspand aan de Heliumstraat in Rijssen. Een toegangsdeur werd geforceerd en weggenomen werden goederen als lasapparaten en compressoren met een totale waarde van ongeveer 35.000 euro. De eigenaar van het bedrijf moet nog een inventarisatie maken alvorens hij een aangifte kan doen. Ook dan pas is bekend hoe groot de schade exact is. De 35.000 is een grove schatting. (04-152604)

Aanrijding, bestuurder onder invloed

Automobilist rijdt tuin binnen en is behoorlijk onder invloed van de nodige alcohol

Enschede

Zondagavond 11 december werd om ongeveer 17.45 uur gemeld dat een auto een tuin aan de Ouverturestraat was binnengereden. Ter plaatse werd een auto in de tuin van een 53 jr. bewoner aangetroffen en stond een man bij de auto die de bestuurder was geweest en die zeer onvast ter been was en behoorlijk diep in het bekende glaasje had gekeken. In een bocht was de man, een 29 jr. Enschedeër, rechtdoor de tuin ingegaan. Hij werd aangehouden en aan het bureau wees de ademanalyse 2.58 promille uit. Het rijbewijs van de 29 jr. is ingevorderd en proces-verbaal wordt opgemaakt. De auto is door een sleepdienst uit de tuin gehaald en door de echtgenote van de 29 jr., die ter plaatse was gekomen, meegenomen. (04-152665)

Onder invloed, aanrijding

Bestuurder is onder invloed en rijdt tegen geparkeerde auto aan

Haaksbergen

Zondagavond 12 december om ongeveer 20.15 uur werd een aanrijding gemeld op de Enschedesestraat in Haaksbergen. Bleek dat een 43 jr. automobilist uit Haaksbergen, volgens eigen zeggen, moest uitwijken. Daarbij reed hij tegen een geparkeerde auto van een 36 jr. bewoner van die straat aan. De 43 jr. bleek de nodige alcoholische versnaperingen tot zich te hebben genomen en hij werd daarvoor aangehouden. Aan het bureau wees de ademanalyse 1.35 promille aan en het rijbewijs van de 43 jr. werd ingevorderd. Proces-verbaal wordt opgemaakt. (04-152686)

Poging aanranding

Jongen weet te ontkomen na doen van onzedelijke voorstellen door een man

Enschede

Zondagmiddag de 12e december om ongeveer 17.00 uur liep een 15 jr. Enschedese jongen met zijn fiets aan de hand vanaf de Weggelhorstweg in Enschede de Kuipersdijk op. Hij had de ketting van z'n fiets kapot en hij liep vanaf de sportvelden aldaar naar huis. Op de Kuipersdijk werd hij aangesproken door een man die hem achterop liep. Tot twee keer toe deed de man hem onzedelijke voorstellen waarop de jongen reageerde dat hij dat niet wilde. De man bleef doorgaan maar de 15 jr. zag kans het naburige tankstation binnen te vluchten waar de hij zijn vader en de politie belde. Het zou gaan om een Nederlandse man van tussen de 20 en 30 jaar oud, ongeveer 1m 85 lang met bruin stekelig haar met gel erin. Hij was gekleed in een bruine leren jas, een spijkerbroek en hij droeg een donkerkleurige rugzak. (04-152650)

Inbraak in woning

Goederen met waarde van ongeveer 7000 euro uit woning ontvreemd

Borne

In de nachts van zaterdag de 11e op zondag de 12e december is er ingebroken in een woning aan de Prins Bernhardlaan in Borne. Een kantelraam was opengeduwd en de dader cq daders zijn daardoor naar binnen geklommen. Uit de woning zijn goederen, waaronder een laptop en een mobiele telefoon, met een waarde van ongeveer 7000 euro weggenomen. Getuigen hebben in dezelfde nacht wel twee personen gezien die zich verdacht ophielden op een bedrijventerrein naast de betreffende woning. Wellicht dat er andere getuigen zijn die iets meer over deze twee kunnen vertellen. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie. (04-152589)

Jan Camphuis: 053-4555588


---- --