Politie Zuid-Holland-Zuid

13/12 Dordrecht en Zwijndrechtse Waard

13-12-2004 - Persberichten District I

GEWAPENDE OVERVAL: GETUIGENOPROEP
POLITIE ZOEKT GETUIGEN
ZWIJNDRECHT- Een hotel aan de Pieter Zeemanstraat is op zondagavond 12 december overvallen. Omstreeks 22.00 uur drongen een aantal personen met bivakmutsen het hotel binnen. 12 medewerkers waren op het moment van de overval aanwezig in de lobby van het hotel. Een aantal van hen moest onder bedreiging van een vuurwapen op de grond gaan liggen. Onder dwang moest de kluis geopend worden, de verdachten zijn er met een onbekende hoeveelheid geld vandoor gegaan. De slachtoffers zijn zondagavond op het politiebureau opgevangen door medewerkers van bureau slachtofferhulp. Zij zijn erg geschrokken. De Politie Zuid-Holland-Zuid is naar aanleiding van de overval een buurtonderzoek gestart, ook is er gezocht met speurhonden van de politie. In het belang van het onderzoek moet de Politie Zuid-Holland-Zuid zich beperken tot deze informatie.

Getuigen die meer informatie hebben met betrekking tot deze overval of iets gehoord of gezien hebben, worden verzocht contact op te nemen met de Politie Zuid-Holland-Zuid via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0800- 7000.

AANGEHOUDEN VOOR STELEN AUTO
ZWIJNDRECHT - De politie heeft maandagochtend 13 december een 18-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden op verdenking van diefstal/heling van een auto. De auto werd op 1 september j.l. aangetroffen in De Genestetstraat in Zwijndrecht. Het voertuig stond als gestolen geregistreerd bij de politie. Eerder werden al een 24-jarige man en een 16-jarige jongen uit Zwijndrecht aangehouden.

MAN DOET ZICH VOOR BEWINDVOERDER
DORDRECHT De politie heeft maandagochtend 13 december op het Van Oldenbarneveltplein een 40-jarige man uit Dordrecht aangehouden op verdenking van valsheid in geschrifte, diefstal, verduistering en oplichting. De man zou onder valse voorwendselen op hebben getreden als bewindvoerder van een vrouw uit Dordrecht. Hij liet haar in depressieve toestand papieren tekenen van de woningbouwvereniging waardoor er iemand anders in haar huis mocht wonen. Vervolgens nam de verdachte spullen uit de woning mee en liet een kennis in het huis. De man is ingesloten.

DOORGEREDEN NA AANRIJDING
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 12 december een 31-jarige man uit Dordrecht aangehouden die doorgereden was na een aanrijding op de kruising Boogjes/Belgracht. Een 23-jarige man uit Rotterdam wilde rond 19.30 uur de Belgracht inrijden toen er een voertuig zonder verlichting uit die straat kwam rijden. De Rotterdammer reed achteruit om de man te laten passeren maar werd daarbij geraakt aan de achterzijde. De verdachte reed door. Op de Spuiboulevard stopte de verdachte waarop het slachtoffer zijn auto dwars op de weg zette zodat de man geen tweede keer kon wegrijden. Dit deed hij echter wel. Hij ontkwam met hoge snelheid via de middenberm waarbij hij weer de auto van de 23-jarige raakte. Het slachtoffer noteerde het kenteken waarna de politie de man - rijdend op de Nassauweg - kon aanhouden. De 31-jariger Dordtenaar bleek teveel gedronken te hebben. Hij kreeg een rijverbod van drie uur. De schade regelden de heren onderling. Er raakte niemand gewond.

BELEDIGING
DORDRECHT De politie heeft zondagavond 12 december een 21-jarige vrouw uit Dordrecht aangehouden die de politie beledigde. Agenten waren op de Krispijnseweg bezig een drietal fietsers te bekeuren die zonder verlichting reden. De verdachte kwam op dat moment net aanlopen en schold de agenten meerdere keren uit. Daarop werd zij aangehouden. De vrouw verzette zich hevig. Ze bleek onder invloed van alcohol te zijn. De vrouw is ingesloten.