1e persbericht van maandag 13 december 2004

Eindhoven 13-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Dronken bestuurder moet rijbewijs inleveren

Een 32-jarige automobilist uit Eindhoven is zondag rond 23.45 uur op de Roffart aangehouden. De man had gedronken en bij hem werd een alcoholpromillage van ruim 1,5 vastgesteld. Zijn rijbewijs is ingenomen en tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Aanhouding dronken automobilist

Een 46-jarige automobilist uit Geldrop is zondag om 23.50 uur aangehouden op de Huizingalaan. Bij controle bleek de bestuurder teveel gedronken te hebben. Bij hem werd een promillage van bijna 1,6 gemeten. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen hem wordt een proces-verbaal opgemaakt.

Eindhoven: Teveel drank op, rijbewijs kwijt

Een 58-jarige automobilist uit Eindhoven moest maandagochtend omstreeks 01.00 uur zijn rijbewijs inleveren. Bij een controle op de Grote Berg werd hij betrapt met teveel drank op achter het stuur. Een ademanalyse wees een promillage van 1,75 uit.

Eindhoven: Schennispleger aangehouden

Een man van 43 jaar uit Eindoven is maandagochtend rond 2.45 uur aangehouden op de Jan Smitzlaan. Getuigen hadden gezien dat de man zich kort daarvoor op de hoek met de Stratumsedijk stond te bevredigen. Gewaarschuwde agenten hebben de man aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Helmond: Auto weg na woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan het Spoormakerserf is een handtas met daarin onder meer autosleutels weggehaald. Dat gebeurde tussen zondagavond 23.30 uur en maandagochtend 5.30 uur. Er is geen inbraakschade geconstateerd. Na de inbraak werd een op de oprit van de woning staande personenauto gestolen. Het gaat om een groene Hyundai Excel (SB-LL-72).

Helmond: Inbraak in woning

Bij een inbraak in een woning aan de Hemelrijksestraat zijn een tv, een videorecorder en een dvd-speler weggehaald. Dat gebeurde tussen zondagavond 21.30 uur en maandagochtend 2.30 uur. Een ruit van de achterdeur is vernield.

Helmond: Aangehouden voor mishandelen ex-vriendin

Een 18-jarige Helmonder is zondagavond rond 21.20 uur aangehouden in de woning van zijn 23-jarige ex-vriendin in Helmond-Centrum. Hij zou de vrouw kort daarvoor in haar huis hebben mishandeld door haar in haar buik te schoppen. Ook had hij een ruit in de centrale voordeur van de woning vernield. De man is aangehouden en ingesloten voor verder onderzoek.

Oirschot: Laptop gestolen uit woning

Tussen vrijdagmorgen en zondagavond is ingebroken in een woning aan de Kapittelhof. Er is een ruit vernield. Uit de woning verdween een laptop.

Budel: Woninginbraak

Zondag tussen 14.30 en 20.00 uur is ingebroken in een woning aan de Midbuulweg. Aan de achterkant van de woning is een raam opengebroken. Uit de woning zijn sieraden, een gsm en een digitale camera gestolen.

Deurne: Woninginbraak

Bij een inbraak in een woning aan de Stationsstraat zijn een dvd-speler, twee cameras, sieraden en geld weggehaald. Dat gebeurde tussen zondag 11.00 uur en maandag 0.45 uur. Het bovenlicht boven de achterdeur van het huis is opengebroken, waarna de voordeur is geopend.

Deurne: 114 boetes bij snelheidscontrole

Bij een snelheidscontrole op de Langstraat reden op zondag tussen 14.30 en 16.30 uur in totaal 114 voertuigen te hard. Op de weg geldt een maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 131 km/u. Er zijn 1222 voertuigen gecontroleerd.

Asten: Snelheidscontrole op de Meijelseweg

Op zondag tussen 11.00 en 13.00 uur reden tijdens een snelheidscontrole op de Meijelseweg tachtig motorvoertuigen te hard. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 156 km/u. Op de weg geldt een maximumsnelheid van tachtig km/u. Tijdens de controle zijn er 464 voertuigen gecontroleerd.

Mariahout: Rijbewijs ingenomen

Getuigen hebben zondagavond rond 19.25 uur op de Mariastraat een 44-jarige dronken Poolse automobilist tot stoppen gedwongen. Hij had de volle breedte van de weg tussen St. Oedenrode en Mariahout nodig. De man kon bijna niet meer op zijn benen staan. De ademanalyse gaf een promillage van bijna 2,5 aan. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Veldhoven: Hond komt om bij brandje

Bij een brandje in een garagebox bij een woning aan het Hoogepat is zondagavond rond 19.00 uur een hond door de rookontwikkeling omgekomen. Het brandje was ontstaan door kortsluiting.