Stadsdeel Geuzenveld/Slotermeer Amsterdam


Muurkrant geopend op Plein '40 - '45

Stadsdeelvoorzitter Robin de Bood opende vrijdag de Muurkrant, die bedoeld is om met elkaar in contact te blijven.

De Muurkrant is een plek waar door, via en mét elkaar wordt gecommuniceerd. Het is bedoeld voor iedereen die in stadsdeel Geuzenveld-Slotermeer woont, werkt of verblijft.

Waarover wordt dan gecommuniceerd? Tja, over alles waar je maar wilt communiceren. Wie zijn we, wat doen we, waarvoor, waarom en ga zo maar door.

De achterliggende gedachte is, dat we samen leven in een mooi stadsdeel en dat we in deze toch wel donkere tijden met elkaar in gesprek moeten blijven over problemen én kansen die ons allemaal aangaan.

Leer elkaar daarom kennen en stap op elkaar af, wil de Muurkrant aan iedereen zeggen. Heb je iets op je hart of lever, kom er dan mee naar buiten.

De opening
Niet alleen Robin de Bood gaf acte de presence, ook een stel jonge en veelbelovende rappers met een prachtig lied over het leven in West, de beiaardier van het Carillon en een accordeonist luisterden deze opening op.

En dan natuurlijk niet te vergeten organisaties als Stichting Destek, de Brug en Oemnia, die speciaal voor deze gelegenheid hapjes en warme drankjes hadden bereid.

Leerlingen van het Nova College, die ook voor materiaal hebben gezorgd dat op de Muurkrant is bevestigd, hielpen vervolgens bij het uitdelen van deze gratis hapjes en drankjes, die gretig aftrek vonden (er zijn zelfs medewerkers van de Brug gesignaleerd die erwtensoep en bruine bonensoep in het postkantoor zijn gaan uitdelen!).

Begrip en respect
De organisatoren van de Muurkrant - het Geheugen van West, Taal in de Buurt én Witte Beer - hopen dat we in Geuzenveld-Slotermeer meer begrip krijgen voor elkaar. Juist omdat we hebben gezien dat de meeste mensen gewoon gelukkig willen zijn en respect willen tonen voor iedereen in de buurt.

Jong, oud, zwart, wit, man, vrouw, moslim, christen of anderszins; voor iedereen is op de Muurkrant en dus in het stadsdeel een plekje.

Mensen die ook een boodschap op de Muurkrant willen achterlaten kunnen dat doen op een aantal `vrije' panelen van de Muurkrant. Print wat uit, hang wat op en communiceer met de buurt. Bel anders even met Juriaan Otto, zijn telefoonnummer is 06-22198943.

Hapjes
En kom natuurlijk op vrijdag 17 december om 14.30 naar de Muurkrant voor weer een ronde van Turkse, Indonesische, Marokkaanse en Hollandse hapjes en drankjes.

Of kom op woensdag 22 december om dezelfde tijd, als we wéér een keer eten en drinken gratis laten rondgaan. Op donderdag 23 december wordt de Muurkrant dan weer afgebroken. Overigens komen ook de beiaardier en de accordeonist op deze dagen weer langs.

Tot vrijdag de 17e!