Ingezonden persbericht


Persbericht

Toshiba tovert PC of laptop om tot thuisbioscoop

Externe USB-hub en -5.1 geluidskaart vormt basis voor nieuw, modulair multimediasysteem

Capelle a/d IJssel, 13 december 2004 -- Toshiba Information Systems Benelux introduceert een externe USB-hub en â¤'5.1 geluidskaart waarmee iedere PC of laptop met een USB 2.0-aansluiting kan dienen als basis voor een complete thuisbioscoop. Via de Toshiba Audio / USB Hub kunnen gemakkelijk een 5.1 Surround Sound speakersysteem, een koptelefoon, microfoon en vier USB-apparaten op een laptop of desktop PC worden aangesloten, met slechts één USB-kabel. Deze hub is tevens het eerste onderdeel van een compleet, modulair multimediasysteem van Toshiba, dat begin 2005 in de Benelux zal worden geïntroduceerd.

De Toshiba Audio / USB Hub beschikt over een ingebouwde 24-bits 5.1 surround sound geluidskaart van Creative Labs. Door hierop een 5.1 Surround Sound-speakerset aan te sluiten, wordt iedere notebook of desktop PC omgetoverd tot een kwalitatief hoogwaardig home cinema-systeem, met levensecht geluid uit alle richtingen. Verder beschikt de hub over vier USB 2.0-poorten, een Ethernet 10/100-poort en aansluitingen voor 5.1 geluidssystemen, een koptelefoon en microfoon. Tevens kan de Audio / USB Hub ingezet worden als port replicator mét geluidsfunctie. Een afstandsbediening wordt meegeleverd, terwijl op de hub zelf een volumeregelaar zit. Met de bijgesloten softwaresuite van Creative Labs kunnen gebruikers onder andere MP3-bestanden en andere digitale audioformaten afspelen, converteren, beheren en op CD zetten.

De Toshiba Audio / USB Hub is het eerste onderdeel van een nieuw, modulair multimediasysteem dat Toshiba begin 2005 zal lanceren. Dit systeem zal verder nog een radio/tv-module, een opslagmodule en een WiFi/ADSL routermodule bevatten. Al deze modules kunnen via een top/bottom-connector gemakkelijk en snel op elkaar worden aangesloten, zonder dat daarvoor extra kabels nodig zijn.

Systeemeisen

* Minimaal Intel Pentium III of Celeron 800 MHz
* 128MB RAM

* Windows 2000 SP4 of Windows XP SP1, of hoger
* Een USB 2.0-poort (met geïnstalleerde USB 2.0-driver)
* 5.1 Surround Sound speakersysteem

* CD-ROM of DVD-drive

* 340MB ruimte op de harde schijf.

De Toshiba Audio / USB Hub is per direct leverbaar. De adviesprijs bedraagt euro 99,- (incl. btw)

Over Toshiba

Toshiba Information Systems Benelux is een dochteronderneming van de Computer Systems Division van Toshiba Europe GmbH, leverancier van portable computers. Voor meer informatie zie www.computers.toshiba.nl.

Het moederbedrijf, Toshiba Corporation, nummer 8 op de wereldranglijst van computer en electronica bedrijven, is toonaangevend fabrikant van informatie- en communicatiesystemen, elektronische componenten, consumentenproducten, medische apparatuur en power systems. Integratie van de betreffende divisies verzekert het bedrijf van een positie als innovator op het gebied van geavanceerde componenten, producten en systemen. Toshiba heeft wereldwijd meer dan 161.000 medewerkers en de jaaromzet bedraagt ruim 53 miljard US$ (2003).