Gemeente Lingewaard


Illegale lozing Nijverheidsstraat

Na een melding zijn toezichthouders milieu van de gemeente Lingewaard vrijdag 3 december 2004 gestuit op een omvangrijke verontreiniging van de riolering op het bedrijventerrein Bemmel-Huissen. Ter hoogte van Nijverheidsstraat werd een grote hoeveelheid minerale olie in de riolering aangetroffen.

Een eerste controle van alle aansluitingen van de omliggende bedrijven op het riool heeft niet geleid tot het vinden van de veroorzaker.

Samen met een medewerker van het Waterschap Rivierenland zijn er wel monsters genomen om te analyseren. Dit is ook nodig om de veroorzaker te achterhalen. De gemeente heeft onmiddellijk opdracht gegeven om de riolering ter plaatse schoon te maken. In totaal is er ruim 40 ton aan vervuild rioolwater afgezogen en afgevoerd. De illegale lozing is gemeld bij de politie.

Wie beschikt over informatie met betrekking tot deze verontreiniging wordt verzocht contact op te nemen met het team milieu van de Afdeling bouwen, wonen en milieu van de gemeente Lingewaard in Huissen.

Artikel geplaatst op 13 december 2004