Gemeente Brunssum

NIEUWS

Laatste wijziging 8 december 2004

nieuw! klik hier: Nieuwe wijkatlas 2004 is uit nieuw! klik hier: Nieuwe cliëntenraad Brunssum geïnstalleerd Eindejaarsuitkering voor minima van 65 jaar en ouder Hoe kunt u een aanvraag indienen?
Mensen die denken in aanmerking te komen voor de uitkering, kunnen een aanvraagformulier afhalen. Dit is verkrijgbaar aan de balie van de afdeling Sociale Zaken. Openingstijden balie Sociale Zaken: maandag t/m vrijdag van 8.30 - 12.30 uur en woensdagmiddag van 13.30 tot 17.00 uur. Uw aanvraagformulier moet uiterlijk 1 maart 2005 in ons bezit zijn. Daarna ontvangt u schriftelijk bericht op uw verzoek.
Voor klanten van de afdeling Sociale Zaken geldt een andere procedure. Wanneer vindt uitbetaling plaats?
De uitbetaling is afhankelijk van het moment waarop u uw aanvraag indient. Hou rekening met een termijn van acht weken om uw aanvraag te verwerken en, bij een positieve beslissing, het geld over te maken. Cliënten van Sociale Zaken kunnen het geld eind december 2004 of in januari 2005 op hun rekening verwachten.
Nieuwe openings- en sluitingstijden milieuparken Route tussen Touwslager en Kennedylaan wordt verplicht fietspad
De route is een zogenaamde langzaam-verkeerroute die in Brunssum-West uitkomt op de Touwslager, een woonerf. Bij de gemeente zijn veel klachten binnengekomen van bewoners van de Touwslager over de rijsnelheden van bromfietsers. De hoge snelheden leiden regelmatig tot verkeersonveilige situaties, te meer omdat op de plek waar de route aansluit op de Touwslager een ingang is voor een speeltuin. van een verplicht fietspad tussen de Touwslager en de Kennedylaan. Regionaal Waterplan
De raad wordt gevraagd kennis te nemen van het Regionaal Waterplan Parkstad Limburg + Nuth. Dit Waterplan bestaat uit acht gemeentelijke waterplannen die met elkaar zijn verweven in een overkoepelend plan voor de gehele regio Parkstad Limburg (en Nuth). In het Regionaal Waterplan wordt gekozen voor een samenhangende benadering van een groot aantal onderwerpen die te maken hebben met waterbeheer: natuur, waterhuishouding, riolering, et cetera. Tevens wordt de raad gevraagd in te stemmen met het Gemeentelijke Rioleringsplan. Op basis van dit plan kan het bestuur van Brunssum besluiten nemen over de doelen en middelen voor aanleg en beheer van de riolering op de lange termijn.
Wijziging besluit 22 Inkomensbeleid
In december 2003 stelde de raad de nota Inkomensbeleid Brunssum en Onderbanken vast. Als gevolg daarvan worden aanvragen voor bijzondere bijstand in de ziektekosten afgewezen wanneer een gedeelte van de kosten door een aanvullende ziektekostenverzekering worden vergoed, of wanneer het gaat om aanvragen om vergoeding van de eigen bijdragen van de aanvullende ziektekostenverzekering. Over dit besluit van de raad is onduidelijkheid ontstaan, dit naar aanleiding van bezwaarschriften tegen afgewezen aanvragen. Om die reden wordt de raad gevraagd om een besluit te nemen waarmee het in december 2003 vastgestelde beleid wordt bekrachtigd. Onderzoekscommissie Emma
De raad wordt gevraagd akkoord te gaan met het instellen van een onderzoekscommissie die een intern onderzoek zal instellen naar het verloop van het bestuurlijk, procedurele en financiële proces met betrekking tot de sanering van de woonvlek I van het Emmaterrein. De raad wordt verder gevraagd de raadsleden Gordijn, Van Oppen, Van der Linden en Jeuring te benoemen tot lid van die commissie, onder voorzitterschap van de heer Van Oppen. De commissie dient vóór januari 2006 het eindrapport aan de raad aan te bieden.

Plan van aanpak Rechtmatigheidscontrole
Met ingang van de gemeentelijke jaarrekening 2004 wordt de gemeente geconfronteerd met een rechtmatigheidsoordeel van de externe accountant. De accountant zal beoordelen of baten, lasten en balansmutaties in de jaarrekening in overeenstemming met relevante wet- en regelgeving tot stand zijn gekomen. De raad wordt gevraagd het plan van aanpak voor een dergelijke rechtmatigheidscontrole vast te stellen.

Participatie NV Holding Business Park Luchthaven Maastricht

De NV Luchthaven Maastricht heeft de gemeente Brunssum uitgenodigd om te participeren in de NV Holding Businesspark Luchthaven Maastricht. De raad wordt gevraagd de NV Luchthaven Maastricht mee te delen dat Brunssum niet voornemens is om te participeren, deels vanwege de financiële positie van de gemeente Brunssum, deels vanwege de opvatting dat deelname niet als wezenlijk wordt ervaren voor de bevordering van de werkgelegenheid in Brunssum.
Stel, u wilt gaan (ver)bouwen
Brunssum pakt dreigende taalachterstand bij jonge kinderen aan

Hou rekening met het Bouwstoffenbesluit Wist u dat
we met z'n allen in Nederland meer dan 3 miljoen ton papier gebruiken, waarvan we dan ook weer zo'n 2 miljoen ton gescheiden inzamelen voor hergebruik?
het recyclen van glas niet alleen grondstoffen, maar ook veel kostbare energie bespaart? Door bij het maken van glas glasscherven te 91 procent van de Nederlanders hun glas trouw naar de glasbak brengt? Favoriete moment: tijdens het boodschappen doen. jaarlijks zo'n 900 miljoen wegwerpluiers bij het afval belanden? Dat zijn tienduizend vuilniswagens vol.
ordening, zorg, milieu, verkeer, werkgelegenheid Ook op het gebied van kunst en cultuur willen de gemeenten in Parkstad Limburg de krachten en kennis bundelen. Het voordeel van die samenwerking is dat de gemeenten het cultuurbeleid beter op elkaar kunnen afstemmen, waarmee bijvoorbeeld wordt voorkomen dat mooie, nieuwe cultuurinitiatieven buiten de boot vallen.

- WWZ Kompas, zegt u, voldoet duidelijk in een behoefte? Commissie Ruimtelijke kwaliteit bewaakt het 'gezicht van Brunssum'
Inspreekuur voor burgers



Dualisme in de gemeentepolitiek:
amendement Om raadsleden beter te wapenen in hun taken, hebben zij
Inleveren asbest


heeft iedere donderdag inloopspreekuur van 17.00 tot 18.00 uur. | Algemeen | Gemeente | Cultuur | Recreatie | Economie | Milieu | Links |