--------------------------------------------------------------------------
  BEA introduceert nieuwste versie vlaggenschip onder codenaam 'Diablo'   
--------------------------------------------------------------------------


Amstelveen, 13-12-2004

BEA Systems (Nasdaq:BEAS), leverancier van zakelijke infrastructuursoftware, introduceert de nieuwste versie van BEA WebLogic Server®, versie 9.0, met codenaam 'Diablo'. Met zijn vele nieuwe features wordt Diablo de hoeksteen van het komende BEA WebLogic Platform? 9.0, de nieuwste generatie van geïntegreerde softwarecomponenten die erop gericht zijn om heterogene computersystemen te verbinden en complexe bedrijfsapplicaties te laten draaien. Bedrijven kunnen met Diablo snel complexe, stabiele applicaties implementeren in een service-georiënteerde architectuur (service-oriented architecture of SOA).

Omdat het eenvoudiger wordt service-georiënteerde applicaties te ontwikkelen, worden ontwikkelings- en operationele kosten verlaagd. Het gebruik van standaarden maakt naadloze samenwerking mogelijk tussen diensten in een heterogene omgeving. Het service security framework is uitgebreid om de complexiteit van beveiligingsapplicaties te verminderen, de flexibiliteit te verhogen en beveiligingslekken te voorkomen. Diablo ondersteunt de nieuwste standaarden zoals J2EE 1.4 en de meest recente standaarden voor Web Services, waardoor ontwikkelaars sneller herbruikbare en compatibele applicaties kunnen creëren.
Diablo biedt messaging op bedrijfsschaal, essentieel voor de ontwikkeling van een service-georiënteerde architectuur. Betrouwbare messaging die hoge volumes aankan, zorgt ervoor dat informatie correct uitgewisseld wordt tussen systemen, zelfs als een systeem uitvalt. Tot nu toe moesten bedrijven gespecialiseerde messaging-producten aanschaffen om over deze mogelijkheid te beschikken. Diablo biedt nu messaging-functionaliteit, zoals store-en-forward en failover, als onderdeel van het platform. Daarnaast maakt Diablo gebruik van de 'WS-ReliableMessaging'-standaard die ontworpen is voor de uitwisseling van business messages tussen verschillende systemen. Door de performance en schaalbaarheid van de messaging infrastructuur in Diablo worden duizenden boodschappen per seconde verwerkt , iets dat voorheen alleen mogelijk was met stand-alone messaging producten.
Diablo's krachtige maar overzichtelijke beheermogelijkheden zorgen voor aanzienlijke besparingen bij het onderhoud van WebLogic-gebaseerde applicaties en verbeterde dienstverlening aan eindgebruikers omdat applicatie-upgrades tijdens de operatie doorgevoerd kunnen worden. Met de grafische beheerconsole en de commandolijn-scriptingtaal beschikken systeembeheerers over een compleet beeld van clusterinstallaties en hebben ze een betere controle op de operatie. De console kan op maat aangepast worden om de diverse rollen en verantwoordelijkheden binnen de organisatie te tonen en laat ook toe om beheer- en monitoring-tools van derden te gebruiken. Diablo biedt verder uitgebreide diagnosemogelijkheden waarmee beheerders problemen in applicaties kunnen opsporen en oplossen, en auto-tuning, een innovatieve technologie waarmee - nadat prioriteiten zijn toegekend aan applicaties - de server zelf in real-time aanpassingen en correcties kan aanbrengen. Op die manier zorgt Diablo niet alleen voor een optimale beschikbaarheid van het systeem, maar maakt het ook de configuratie en afstemming minder complex.
BEA WebLogic Server levert de basis voor de Application Platform Suite, en is hoeksteen van het BEA WebLogic-platform. Dit volledig geïntegreerde platform biedt alle mogelijkheden van service-georiënteerde architectuur voor gewone IT-projecten en helpt organisaties om snel te evolueren naar een service-georiënteerde en competitieve omgeving. Diablo is vanaf 16 december te downloaden op http://www.bea.com/diablo
--------------------------------------------------------------------------
                                   END                                    
--------------------------------------------------------------------------

Over BEA
BEA Systems, Inc. (Nasdaq: BEAS) is marktleider in zakelijke infrastructuursoftware en helpt organisaties bij het vergroten van hun slagkracht en flexibiliteit met behulp van service-oriented architecture (SOA). SOA is een softwarebasis die IT meer op één lijn brengt met de organisatiedoelstellingen. Ruim 15.000 klanten over de hele wereld gebruiken BEA's software, waaronder het merendeel van de Fortune Global 500. BEA en de WebLogic- en Tuxedo-merken behoren tot de meest betrouwbare namen in de markt.
BEA heeft haar hoofdkantoor in San José, Californië en heeft 71 kantoren in 34 landen. In de Benelux is BEA gevestigd in Amstelveen, Nederland en Zaventem, België. Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.bea.com.
# # #