Politie Limburg-Zuid

Datum ( 13 december 2004

Maastricht; politie houdt drugskopers aan

Zondagavond omstreeks 21.15 uur werden op de Voltastraat in Maastricht een 25-jarige man uit Ethiopië en een 28-jarige inwoonster uit Maastricht aangehouden. Vlak voordat agenten de man en de vrouw wilde controleren, gooide de man een zakje uit de auto waarin zij reden. Later bleek in het zakje 9 gram harddrugs te zitten. In de kleding van de vrouw troffen de agenten bijna 4 gram harddrugs aan.

Het tweetal werd ingesloten.

Geleen; politie houdt viertal aan voor diefstal auto-onderdelen

In de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.10 uur, werden op de In den Helmstock in Geleen vier mannen, in de leeftijd van 17 tot 36 jaar, aangehouden. Het viertal, afkomstig uit Heerlen en Geleen, wordt ervan verdacht auto-onderdelen te hebben gestolen vanaf het terrein van een garage aan die straat. De mannen bleken doende te zijn geweest met het demonteren van onderdelen van een personenauto, die op het bedrijfsterrein geparkeerd stond.

Stein; politie zoekt dader beroving 85-jarige vrouw

De politie is op zoek naar de dader die zaterdag omstreeks 14.00 uur van een 85-jarige vrouw uit Stein in haar woning aan de Heerstraat in Stein op een brute wijze van haar geld beroofde. De dader belde bij het slachtoffer aan en gaf zich uit voor meteropnemer van de "gasfirma", zoals hij zei. Op zeker moment haalde de man een mes te voorschijn en eiste geld. Hij nam geen genoegen met een biljet van E50,- dat het slachtoffer hem aanvankelijk gaf. Hij eiste meer en ging er uiteindelijk met de rest van de beursinhoud vandoor.

De dader was naar schatting 20 tot 25 jaar oud en 170 tot 180 cm. groot. Hij droeg in een lichte broek met een donker jack en een blauwe gebreide muts. De politie zoekt getuigen (0900 - 8844)

Inval drugspand in Hoensbroek.
Het team Grensoverschrijdende Criminaliteit van de Koninklijke Marechaussee in Heerlen heeft vrijdagavond een inval gedaan in een woning aan de Laurierstraat in de wijk Passart in Hoensbroek. Het vermoeden bestond dat vanuit die woning drugs verhandeld werden. Vóór de inval werden in Brunssum twee inwoners uit Geilenkirchen (D) van respectievelijk 22 jaar en 20 jaar aangehouden en een 19 vrouw uit Laffeld (D) . Deze waren in het bezit van totaal 60 gram marihuana en 3 gram amfetamine die zij mee naar Duitsland wilden nemen en gekocht hadden in dat drugspand. Toen de woning werd binnengevallen was de 34-jarige bewoner aanwezig. Met toestemming van de Rechter Commissaris werd de woning doorzocht. Hierbij werden onder andere 220 gram hashish, dealattributen, GSM's en visitekaartjes van de dealer aangetroffen, met als opschrift: "Laurier the Koerier" met telefoonnummer. Deze goederen werden in beslag genomen. De 34-jarige verkoper werd in verzekering gesteld.

Maastricht; auto tegen boom

Maandagmorgen omstreeks 04.45 uur vond er op de Frans van der Laarstraat in Maastricht een eenzijdig ongeval plaats, waarbij een auto van de weg raakte en tegen een boom botste. Bij de komst van de politie was de bestuurder gevlogen. De auto bleek te zijn doorverbonden, doch stond niet als gestolen gesignaleerd.

Door de aanrijding liep een hekwerk van een woning schade op. De politie onderzoekt de zaak.

Bocholtz; politie houdt man aan met handgranaat

Zondagmiddag omstreeks 13.50 uur werd op de Biesweg in Bocholtz een 29-jarige inwoner uit die plaats aangehouden. De man droeg een pot waarin een scherpe handgranaat bleek te zitten. De politie heeft deze handgranaat in beslag genomen en overgedragen aan de Expolsieve Opruimings Commando.

De politie zocht de man omdat hij ruzie zou hebben gemaakt met enkele familieleden. De Boholtzenaar heeft niet gedreigd met de handgranaat.

De politie onderzoek de zaak en heeft de man ingesloten.

Internet www.politie.nl
E-mail communicatie@limburg-zuid.politie.nl

---- --