Ingezonden persbericht


LANDesk Security Suite beschikbaar

Eerste geïntegreerde enterprise-oplossing voor beveiliging desktop en mobiele apparatuur

Schiphol-Rijk, 13 december 2004 - LANDesk Software, leverancier van geïntegreerde softwareoplossingen voor apparatuurconfiguratie en beveiligingsbeheer, biedt met ingang van vandaag LANDesk® Security Suite. Dit is de eerste volledig geïntegreerde oplossing voor het beheer van systemen én beveiliging. LANDesk Security beheert en beschermt proactief tegen uiteenlopende bedreigingen, waaronder schadelijke aanvallen, adware, systeeminbraken en spyware.

LANDesk Security Suite is gebaseerd op de technologie van reeds bewezen LANDesk Software Management Suite. Deze worden al ruim tien jaar door bedrijven ingezet om het uiterste uit hun IT-investeringen en bedrijfssystemen te halen.

"Op dit moment is LANDesk Software de enige leverancier van systems management oplossingen die geïntegreerde producten zal bieden voor beveiligings- en configuratiemanagement", zegt David Frielander, senior analist bij Forrester Research, Inc. Onlangs kende de Client Systems Management TechRankings(tm) van Forrester Research consistent hoge scores toe aan LANDesk® Management Suite in alle categorieën (18 november 2004).

LANDesk Security Suite en LANDesk Management Suite 8.5 - een upgrade van de veelgebruikte beheeroplossing van LANDesk Software die eveneens vandaag beschikbaar komt - komen samen volledig tegemoet aan behoeftes van klanten, analisten en IT-afdelingen. Gecombineerd bieden ze een beveiligingsoplossing die vanuit één enkele beheerinterface zeer schaalbaar is. Beheerders kunnen met LANDesk Security Suite automatisch systemen inventariseren, kwetsbaarheden identificeren, patches testen en inzetten, en spyware en malware verwijderen en blokkeren. Dit alles binnen één applicatiesuite.

LANDesk Security Suite integreert diverse beveiligingstechnologieën en -mogelijkheden in één enkele, eenvoudig te gebruiken beheerconsole die uiteenlopende beveiligingsissues adresseert:


- bedrijfsbrede spyware-detectie en -verwijdering om dataverlies te voorkomen en de data- en beveiligingsintegriteit te beschermen;


- krachtig, proactief en up-to-date patch-beheer voor systeemupdates en beveiligingspatches;


- Security Threat Analyzer voor de verificatie van groepsleden, controle van onnodige diensten, monitoren van de firewall-status, blokkeren van anonieme gebruikers et cetera;


- tegenhouden van het installeren van applicaties en het verwijderen van ongewenste applicaties op basis van zoekopties, alarmmeldingen en rapportering;


- Connection Control Manager voor de controle van netwerken waar een client toegang tot heeft, verificatie van lijsten van geautoriseerde verbindingen en het activeren of afsluiten van (USB-)poorten, modems, drives of draadloze toegangspoorten.

"Met LANDesk Security Suite helpen we IT-afdelingen beveiligings- en efficiëntieniveaus te realiseren, die voorheen onmogelijk waren", zegt Dave R. Taylor, Vice-President Worldwide Marketing van LANDesk Software. "Onze uitgebreide oplossing voor het beheer van desktops, laptops en andere mobiele apparatuur helpt onze klanten bij het beschermen van hun groeiende omgevingen. De mogelijkheden voor patch-, bedrijfsmiddel- en beveiligingsbeheer komen tegemoet aan de vraag van onze klanten."

LANDesk Security Suite is per direct beschikbaar via de LANDesk Expert Solution Providers (ESP's).