Ingezonden persbericht


Persbericht

SMO succesvol met ESF/EQUAL

Het Steunpunt Minderheden Overijssel levert een bijdrage op het gebied van integratie in de provincie Overijssel en heeft onlangs subsidies verworven van het Europees Sociaal Fonds in het kader van een ESF EQUAL voor een tweetal projecten.

In het project 'Inburgeren, zo doe je dat' wordt een innovatieve methodiek ontwikkeld en toegepast op het gebied van inburgering. Vernieuwend is dat het leren van de Nederlandse taal in dienst staat van het vinden van betaald werk of vrijwilligerswerk. Daarnaast bepaalt de competentie van de deelnemer het individuele traject en binnen drie maanden stromen ze uit. Zij blijven overigens wel taallessen volgen.
Het gaat totaal om 150 deelnemers uit Overijssel in drie jaar. Voor de ontwikkeling is een aanvangssubsidie toegekend van 255.000 euro op de totale projectkosten van 510.000 euro. Projectpartners zijn de Stichting Leerplan Ontwikkeling, het Dutch Management Institute, de stichting Innovatief in Welzijn, het ROC de Landstede en het Anti Discriminatie Bureau Overijssel.

Couleur Twente speelt in op het gegeven dat ondernemers in de technische branche kampen met onvervulde vacatures, terwijl allochtonen vaak kiezen voor een witte-boorden-beroep. Couleur Twente wil daarom allochtonen enthousiast maken voor een opleidings- en beroepskeuze in een technische richting. Ook ouders en werkgevers worden in de uitvoering van het project betrokken. Met Equivalent, het Anti Discriminatie Bureau Overijssel en het Regionaal Platform Arbeidsmarktbeleid als partners wordt de methodiek ontwikkeld om de beoogde instroom in Twente te vergroten. Voor dit project is een aanvangssubsidie beschikbaar van 210.000 euro op de totale projectkosten van 420.000 euro.

Beide ESF EQUAL projecten worden uitgevoerd in de periode 2005 tot en met 2007.
ESF/EQUAL subsidies hebben tot doel discriminatie en ongelijkheid op de arbeidsmarkt te bestrijden.



Ingezonden persbericht