NMBS

Schelle verwelkomt opnieuw de treinreizigers

13/12/2004

Vanaf vandaag wordt de stopplaats Schelle op de lijn Antwerpen Boom Puurs opnieuw in dienst genomen. Telkens om 26 minuten na het uur kan de reiziger op weekdagen in de L-trein stappen die 21 minuten later aankomt in Antwerpen-Centraal. Voor de richting Boom Puurs komt de L-trein in Schelle telkens om 34 minuten na het uur. Tijdens de ochtendspits wordt dit aanbod aangevuld met twee P-treinen richting Antwerpen. Tijdens de avondspits rijdt een P-trein richting Puurs.

De spoorverbinding Puurs Boom Antwerpen die dit jaar 150 jaar bestaat, speelt een belangrijke rol in het woon-werk en woon-schoolverkeer. Door de verkeersdrukte op de expresweg A12 en de werken op de Antwerpse Ring zijn steeds meer pendelaars op zoek naar een mobiliteitsalternatief. In 1998 reed voor het eerst sedert 17 jaar weer een trein tussen Puurs en Boom. Vier jaar geleden werd Ruisbroek-Sauvegarde opnieuw in gebruik genomen.

De stopplaats Schelle ligt nabij de dorpskern die steeds meer bewoners aantrekt. De bus van De Lijn komt langs aan de treinhalte en er is ruime parkeergelegenheid. Daarom verwacht de NMBS dat Schelle snel het voorbeeld van Ruisbroek-Sauvegarde zal volgen met meer dan 100 instappende reizigers per dag.

De NMBS investeerde ruim 300.000 euro in de heraanleg van perrons, het plaatsen van schuilhuisjes en fietsenstallingen, het aanbrengen van de nodige verlichting en omroepinstallatie. Schelle beschikt over hoge en lange perrons die het instappen gemakkelijker maakt