Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District IJsselstreek


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT IJSSELSTREEK


13 december 2004


Zutphen - man biedt zich aan als masseur.


Een onbekende man heeft zich zondagavond (12-12) bij twee bewoners aan de
Van der Vegtestraat aangeboden als masseur. De man vertelde van de fysiotherapie te zijn en gaf te kennen dat hij een surprise bij zich had. Signalement van de man: leeftijd 20-25 jaar, plm. 1.75 m lang, blond haar met een ietwat kalende kruin, blanke huidskleur. De man had een tas met daarin een handdoek bij zich. Mogelijk is deze man bij meerdere mensen aan de deur geweest.
Informatie kan aan de politie worden doorgegeven middels 0900 8844.


Twello - politie zoekt getuigen van vernielingen.
De politie stelt een onderzoek in naar vernielingen die door een groep jongeren zijn gepleegd in de nacht van zaterdag op zondag (11/12-12) tussen 00.00-01.00 uur. Diverse benadeelden hebben zondagmorgen melding gedaan van vernieling in tuinen, diefstal motorkettingzaag , het loslaten van geiten en kippen, vernielen van brievenbussen, omzagen boom, omgooien van bloembakken etc. Genoemde feiten werden gepleegd langs de route Molenveld/Voorwaarts, Doornweerdstraat, Westerlaan, Kerklaan. Het betreft zes jongens van ongeveer 15 jaar oud en ze verplaatsten zich te voet door de wijk.
De politie verzoekt getuigen van deze vernielingen zich te melden via 0900 8844.


Zutphen - jeugdige vandalen

Op zondag (12-12) werd er brand gesticht in een school aan de Paulus Potterlaan. De school wordt momenteel verbouwd en in een gedeelte dat nog moest worden afgeleverd werden vernielingen aangericht en blikken verf omgegooid. Vervolgens werd er isolatie-materiaal in brand gestoken. Dankzij een oplettende passant kon de politie even later de vijf jeugdige dadertjes in de kraag vatten. Het betreft jongens in de leeftijd van 8 tot 11 jaar, allen woonachtig te Zutphen. De knapen verklaarden nog pogingen te hebben gedaan om te brand te blussen maar helaas.. De hoogte van de schade aan het schoolgebouw is nog onbekend.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichting Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --