Politie Noord- en Oost Gelderland


* Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland.

* District Noordwest-Veluwe


P E R S B E R I C H T


POLITIEDISTRICT NOORDWEST-VELUWE


13 december 2004


Putten - insluiping woning.

Op zondagmiddag (12-12) vond er een insluiping plaats in een woning aan de Stationsstraat.
De dader klom naar binnen via een doucheraam. In de woning werd een deur met grof
geweld vernield. Ontvreemd werd oa een bankpas en een geldbedrag.


Hattem - autodief aangehouden.

De politie heeft op zondag (12-12) rond 18.45 uur een 36-jarige man uit Arnhem aangehouden terzake diefstal van een auto. De man was opgevallen door vreemd gedrag bij
een woning aan de Hilsdijk in Hattem. Het kenteken van zijn auto werd doorgegeven aan de politie en bij controle bleek de auto te zijn ontvreemd in Arnhem.
Na een korte achtervolging werd de man staande gehouden door politie Zwolle op de
N50 thv Zalk.


Epe - aanrijding met drank op.

Een 33-jarige automobiliste uit Zwolle verloor op de Elburgerweg de macht over het stuur toen ze linksaf wilde slaan en kwam tot stilstand tegen een boom. Het ongeval vond plaats op zondag (12-12) rond 20.55 uur. De vrouw bleek onder invloed van alcohol en blies een promillage van 2,0. Tevens bleek ze te rijden zonder geldig rijbewijs. De vrouw kreeg een rijverbod van 11 uur opgelegd en een proces-verbaal toegezegd.


Emst - inbraak vakantiewoning.

Aan de Handendorperweg werd in de nacht van vrijdag op zaterdag (10/11-12) ingebroken in een vakantiewoning. Mbv een aanwezige fiets heeft de dader een ruit vernield en raakte daarbij gewond want er werden bloedsporen aangetroffen in de woning.
Ontvreemd werden onder meer een Batavus Giant montainbike in de kleuren wit/groen/blauw alsmede een paar groene Eagle jachtlaarzen. Mogelijk ging het om iemand die op zoek naar een slaapplaats meteen vervoer en warme voeten regelde.


Harderwijk - drankrijder betrapt.

Een 52-jarige automobilist uit Harderwijk bleek bij een politiecontrole op maandag (13-12) rond 01.35 uur op de Stadswei onder invloed van alcohol. Hij blies een promillage van
0,6. De man kreeg een rijverbod van 1 uur opgelegd en kan een boete tegemoet zien.


EINDE BERICHTEN


Nadere informatie:

Politievoorlichter Anton de Ronde

055 - 548 60 52



---- --