Ingezonden persbericht


PERSBERICHT EPN

EPN publiceert visie op de toekomst van Nederland

Den Haag, 13 december 2004

EPN publiceert haar visie op de toekomst onder de titel 'Loevestein Consensus 2014'. Het boekwerkje kwam tot stand na een bijzondere bijeenkomst op Slot Loevestein, ter viering van het tienjarig bestaan van EPN. Tachtig talentvolle intellectuelen, kunstenaars en bestuurders kwamen in het Slot bijeen en wisselden hun ideeën uit over de toekomst van Nederland. De neerslag van de discussies is in de 'Loevestein Consensus 2014' opgenomen.

Onder de aanwezigen op Slot Loevestein, waarvan een lijst is opgenomen in de publicatie, waren topmanagers van het bedrijfsleven, parlementariërs, hoogleraren, de voorzitters van FNV en VNO, erkende talenten uit de werelden van vormgeving, muziek, beeldende kunst, video-art en architectuur, burgemeesters, museumdirecteuren, topambtenaren, een gedeputeerde en een filosoof, management consultants en journalisten.

Het rijk geïllustreerde boekje presenteert naast een toekomstbeeld voor Nederland in 2014 tien aanbevelingen hoe daar te komen. De rode draad is de trits van tolerantie, techniek en talent. Volgens de Loevestein Consensus moet die trits de komende tijd centraal staan in de maatschappelijke discussies. We moeten ons realiseren dat creativiteit de motor van de vooruitgang is. De voorwaarden voor het goed functioneren van die motor zijn onder andere dat breedband, een leven lang leren en veilige gegevensuitwisseling voor iedereen bereikbaar is.

Het boekje beschrijft daarnaast de interactieve kunstopstellingen waar het gezelschap bij wijze van hersengymnastiek aan deelnam. Het visueel spectaculaire resultaat is op foto's en op andere manieren te vinden in het boekwerkje: door het hoekje rechtsonder beet te pakken en de bladzijden snel door de vingers te laten gaan wordt een filmpje zichtbaar. Daarnaast is er een bijzonder Polygoon lichtjournaal opgenomen dat de geschiedenis van Nederland vertelt van de oerknal tot 2014.

Het boekje is te bestellen bij EPN: 070 4277622 of via info@epn.net, vermeld bij uw e-mail: Loevestein Consensus 2014, uw adres en het aantal gewenste exemplaren (eerste exemplaar gratis).