Ingezonden persbericht


FileMaker benoemt Simon Thornhill tot vp software-ontwikkeling

Softwareveteraan mag FileMaker naar volgende versie leiden

Utrecht, 13 december 2004 - FileMaker, vooraanstaand leverancier van de gelijknamige databasesoftware, heeft Simon Thornhill benoemd tot vice president software-ontwikkeling. In deze functie is Thornhill verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de FileMaker-software naar de volgende versie.

Thornhill heeft meer dan twintig jaar ervaring in de software-branche. In zijn vorige functie bij Borland Software Corporation was Thornhill twaalf jaar werkzaam als vice president en general manager van de .NET-groep en van de RAD-groep (Rapid Application Development). Daarnaast was Thornhill directeur ontwikkeling van Borland's Windows-productreeks.

Thornhill heeft daarvoor diverse functies bekleed bij Ashton-Tate (Verenigd Koninkrijk) en Lotus Development Corporation.

"Dit jaar hebben we de geslaagde FileMaker 7 introductie achter de rug. Dit is het perfecte moment voor Simon om leiding te gaan geven aan FileMaker's ontwikkelafdeling", zegt Dominique Goupil, president FileMaker. "Simon heeft gedegen kennis van de behoefte van werkgroepmedewerkers en kan met zijn deskundigheid de FileMaker-producten naar de volgende versie leiden."

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van werkgroepdatabases. Bedrijven, overheden, scholen en universiteiten, gebruiken FileMaker voor het beheren van relaties, projecten, beeldmateriaal en ander informatie. De veelbekroonde FileMaker-software combineert de kracht van een relationele database met snelle en pasklare mogelijkheden voor web-publicatie en een legendarisch gebruiksgemak. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie: www.filemaker.nl .

Meer informatie:
FileMaker Benelux
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk
Marije Verdouw
marije@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39