Persberichten Regionaal

's-Hertogenbosch 13-12-2004 - .

LOKAALVREDEBREUK

Vlijmen de politie heeft een 33-jarige inwoonster van Vlijmen aangehouden op de Oliemaat in haar woonplaats. De vrouw had aldaar ondanks een winkelverbod toch een winkel betreden. Toen medewerkers haar meermaals verzochten de zaak te verlaten, bedreigde ze hen verbaal. Ze is daarop aangehouden en ingesloten.

MET GLAASJE TEVEEL OP BETROKKEN BIJ ONGEVAL MET LETSEL

Drunen De politie heeft zondagmiddag op de Burgemeester van der Heijdenstraat in Drunen een 35-jarige man uit Waalwijk aangehouden omdat hij een auto bestuurde terwijl hij teveel alcohol had genuttigd. De man was kort daarvoor betrokken bij een ongeval op de kruising van de Burgemeester van der Heijdenstraat en de Schoolstraat. De man kreeg geen voorrang van een auto die werd bestuurd door een 18-jarige man uit Drunen. Deze man kwam vanuit de Schoolstraat en wilde de kruising oversteken om de Lindestraat in te rijden. Daarbij zag hij de man uit Waalwijk over het hoofd. De politie onderzoekt de toedracht van het ongeval. De man keerde huiswaarts met een rijverbod van twee uur en een proces-verbaal.

HUISELIJK GEWELD

Sint-Oedenrode Zondagavond heeft de politie een 44-jarige inwoner van Sint-Oedenrode aangehouden. De man had kort daarvoor zijn vrouw met fysiek geweld bedreigd, waardoor zij zich onder medische behandeling moest laten stellen. De man is ingesloten.

Sint-Michielsgestel De politie heeft in de nacht van zondag op maandag een 38-jarige inwoner van Sint Michielsgestel in zijn woonplaats aangehouden. De man wordt ervan verdacht zijn ex-vrouw te hebben bedreigd met zowel verbaal als fysiek geweld. Hij is ingesloten.

TE DIEP IN HET GLAASJE

Boxtel Zondagavond heeft de politie op de Marie Gijsenstraat in Boxtel een 33-jarige inwoner van Vught aangehouden omdat hij met teveel alcohol op een auto bestuurde. De man kon huiswaarts keren met een proces-verbaal en rijverbod van vier uur. Haaren In de nacht van zondag op maandag heeft de politie op de Poirtersstraat in Helvoirt (gem. Haaren) een 20-jarige inwoner van Haaren aangehouden omdat hij met teveel alcohol op achter het stuur zat. De man ontving een proces-verbaal en een rijverbod van vier uur.

RIJBEWIJS INGEVORDERD

Odiliapeel - Zondagavond is op de Nieuwedijk in Odiliapeel een 43 jarige automobilist uit Heusden (gem.Asten) aangehouden. Hij bleek bij controle zo veel alcoholhoudende drank genuttigd te hebben dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

AUTOINBREKERS AANGEHOUDEN

Ravenstein - In de nacht van zondag op maandag zijn twee jongens uit Herpen, 17 en 18 jaar oud, op heterdaad betrapt toen zij aan het inbreken waren in een auto aan de Erfsestraat in Ravenstein. Het tweetal is ingesloten.

RIJBEWIJS INGEVORDERED

Nistelrode - In de nacht van zondag op maandag is van een 19 jarige automobilist uit Nistelrode aangehouden omdat hij zwaar onder invloed van alcoholhoudende drank over de Van Binsbergenstraat reed. Zijn rijbewijs is ingevorderd

DIEFSTAL BEDRIJFSAUTO

Oss - Vanaf een parkeerterrein aan de Johannes Zwijssenlaan in Oss is zondagmiddag een witte bedrijfsauto, merk Nissan voorzien van het kenteken VG-PD-93 gestolen.

MET AUTO OVER DE KOP

Heeswijk Dinther - Een 26 jarige inwoonster van Heeswijk Dinther is maandagmorgen op de Meerstraat door onbekende oorzaak de macht over het stuur verloren. Zij kwam in botsing met een langs de weg staande boom en sloeg met de auto over de kop. De vrouw werd slechts licht gewond en is ter plaatse door ambulancepersoneel behandeld.

HENNEPKWEKERIJ IN WONING

Cuijk - De politie heeft maandag in een woning aan de Kardinaalsmuts in Cuijk een hennepkwekerij aangetroffen. Omdat er vanuit de woning water de straat opliep, ging de politie de woning binnen. In de woning bleek een kwekerij met 651 planten te staan. Tevens werd er illegaal stroom afgetapt. De planten alsmede de apparatuur zijn inbeslaggenomen. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de kwekerij.

Mogelijke oplichters actief

Sint Anthonis - De politie heeft het vermoeden dat er oplichters actief zijn in het land van Cuijk die zogenaamd voor heel weinig geld messen en boren kunnen slijpen. Wanneer iemand dit vervolgens laat doen, blijkt diegene een flink bedrag te moeten betalen. Afgelopen vrijdag heeft een tot nog toe onbekende man deze truc bij twee bedrijven in Sint Anthonis geprobeerd uit te halen. Beide bedrijven zijn er niet op ingegaan, maar hebben het wel gemeld bij de politie. De politie waarschuwt voor dit soort trucs. Het advies is dan ook altijd te vragen naar een legitimatiebewijs van de persoon en van het bedrijf waarvoor hij of zij zegt te werken. Mocht u benaderd worden door dergelijke oplichters, belt u dan zo snel mogelijk de politie via 0900-8844.

Onder invloed tegen geparkeerde auto

Mill - In de nacht van zondag op maandag is in zijn woonplaats Wilbertoord een 25 jarige man aangehouden. Hij was op de kruising van de Spoorstraat met de Stationsstraat in Mille tegen een geparkeerde personenauto aan gereden en vervolgens zijn identiteit bekend te hebben gemaakt doorgereden. Een getuige volgde de verdachte en waarschuwde de politie telefonisch. De verdachte bleek zoveel alcoholhoudende drank te hebben genuttigd dat zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Alcohol in het verkeer

Vierlingsbeek - Zondagavond is tegen een 47 jarige automobilist uit Nijmegen proces-verbaal opgemaakt. De man reed, terwijl hij onder invloed van alcoholhoudende drank verkeerde, over de A73 in Vierlingsbeek. Hij kreeg bovendien een rijverbod opgelegd voor de duur van 4 uur.