Gemeente Son en Breugel


Vredesposter nu te koop op peace-mat

peacemat.gif

De Lions Club Son en Breugel e.o. organiseerde dit jaar voor de tweede maal de zgn. vredesposterwedstrijd voor de groepen 7 en 8 van de basisscholen in Son en Breugel.
De wedstrijd, die dit jaar wereldwijd alweer voor de 18^e maal werd gehouden, had ditmaal het thema "Geef vrede een kans". Zeker nu dit jaar in het teken staat van "Son en Breugel, 60 jaar bevrijd" konden kinderen dit thema mooi in beeld brengen. Dat ook in Nederland aandacht voor vrede nodig is en blijft, hebben de gebeurtenissen van de afgelopen tijd wel duidelijk gemaakt.

Maar liefst 230 posters kwamen er binnen; een deel ervan werd gedurende een aantal weken tentoongesteld in de Bibliotheek van Son en Breugel. Naast twee door een vakkundig jury aangewezen overall-winnaars kwam uit de vele stemmen die bezoekers aan de Bibliotheek konden uitbrengen, ook een publiekslieveling naar voren. Mevrouw Ineke Gaillard reikte op 10 november de prijzen uit aan de winnaars; drie gelukkigen kwamen zelfs in aanmerking voor een rondvlucht boven dit deel van Brabant.

Vorig jaar werden posters opgenomen in een speciale Vredes-verjaardagskalender; de meeropbrengst van de verkoop van die kalender was bestemd voor het Lionsproject het kansarme kind. Er zijn nog enkele exemplaren van deze fraaie kalender verkrijgbaar voor 8,50 Euro per stuk.
Dit jaar werd tezamen met de Lions Club Nuenen het idee opgepakt om van enkele posters place-mats te maken. Een ervan is de poster welke in Son en Breugel door het publiek werd gekozen, gemaakt door Janneke vd Linden.

Vanwege het motto van deze posterwedstrijd zijn de place-mats voor deze keer omgedoopt in PEACE-mats!! De kleurrijke en vriendelijke Peace-mats zijn zeer geschikt als onderligger voor vredig knutselen, kleien en kleuren, maar zeker ook voor een peaceful breakfast, brunch&lunch alsook dinner. Er zijn voor elk der Lions Clubs 500 sets van elke vier stuks geproduceerd (elke set kent 2 keer 2 posters); deze sets zijn voor 8,50 Euro verkrijgbaar bij de plaatselijke Bibliotheek aan de Airbornestraat te Son en bij H. Caris, BP-Station in Breugel. De meeropbrengst zal ook dit jaar zijn weg vinden naar projecten in het kader van het kansarme kind. De PEACE-mats-sets willen wij langs deze weg graag van harte bij u aanbevelen!!

Bron: brief Lions Club Son en Breugel