Politie Amsterdam-Amstelland

Man zwaargewond na klap op hoofd

14-12-2004. In de nacht van vrijdag op zaterdag rond één uur troffen agenten een zwaargewonde 31-jarige man aan op de Amsterdamse weg. Hij bleek een klap op zijn hoofd te hebben gehad met een voorwerp. Het slachtoffer moest een spoedoperatie ondergaan. Zijn toestand is inmiddels stabiel.

De politie is op zoek naar getuigen. U kunt bellen met bureau Amstelveen-Noord via: 0900-8844.

---

Vechtpartij in kraakpand: één arrestatie
14-12-2004. In de nacht van zaterdag op zondag rond kwart over twee, arresteerde de politie in een kraakpand aan de Langkatstraat een 23-jarige Poolse man wegens betrokkenheid bij een vechtpartij. Een 31-jarige Poolse man raakte hierbij zwaargewond. Toen enkele agenten na een melding het pand binnengingen troffen zij op de derde etage een enorme ravage en de zwaargewonde man aan. De verdachte werd op de vierde gevonden terwijl hij zich probeerde te verstoppen.
Dodelijke steekpartij Diemen: verdachte gepakt
14-12-2004. Vrijdagavond troffen agenten in Diemen een zwaargewonde man aan. Ze verleenden eerste hulp en kregen al snel hulp van ambulancepersoneel. De man overleed desondanks ter plaatse.

Dienders die een onderzoek instelden troffen de verdachte aan in een speeltuintje. Hij was met zijn mobiel 112 aan het bellen om zichzelf aan te geven. De verdachte en het slachtoffer kenden elkaar. Een ruzie over drugs en schulden is de mogelijke aanleiding van de steekpartij.
---

Straatrovers gearresteerd

14-12-2004. Twee verdachten van een straatroof zijn zaterdagnacht gearresteerd nadat zij een 39-jarige man op het Westelijk halfrond hadden beroofd van zijn portemonnee.

Rond middernacht werd het slachtoffer door zijn belagers geslagen, geschopt en hardhandig tegen de grond gewerkt. Vervolgens gingen ze er met zijn beurs vandoor in de richting van de Straat van Mesina. Een getuige volgde de daders en gaf door dat zij op Zonnestein in de sneltram stapten. Hierdoor konden agenten de twee (19 en 22 jaar) in de tram aanhouden.