Ingezonden persbericht


Persbericht

AT&T sluit contract met Siemens AG ter waarde van $ 174 miljoen

Netwerkoplossing ondersteunt wereldwijde Siemens Network eXchange

München, 13 december 2004 --AT&T heeft een wereldwijd netwerkcontract met Siemens AG gesloten ter waarde van $ 174 miljoen. Siemens is een van 's werelds grootste ondernemingen op het gebied van productie en technologie. Het contract heeft een looptijd van vier jaar en is een uitbreiding op de langdurige relatie tussen de twee ondernemingen. AT&T is de hoofdleverancier van networking services voor Siemens in Noord- en Zuid-Amerika, Asia Pacific, het Midden-Oosten, Afrika en delen van Europa en verzorgt voor Siemens een gestandaardiseerde, netwerkgebaseerde Internet Protocol Virtual Private Network (IP VPN)-oplossing met meer dan 800 'nodes'. Binnen de voorwaarden van de nieuwe overeenkomst levert AT&T een geïntegreerde oplossing ter ondersteuning van de Network eXchange (SNX)-strategie van Siemens. Daarbij worden de volledige mogelijkheden en naadloze wereldwijde dekking van de AT&T Private IP Services-reeks volledig benut. "AT&T's ondersteuning en inzicht in onze complexe netwerkeisen, versterkt door hun robuuste wereldwijde netwerk en de goede zakelijke relatie tussen onze ondernemingen, zijn de belangrijkste succesfactoren geweest", aldus Volkhart P. Matthäus, hoofd van het Siemens Corporate Information Office (CIO). "Als technologisch toonaangevende onderneming staat het bedrijfsnetwerk centraal in onze activiteiten. We vertrouwen op de bewezen, zeer geavanceerde diensten die onze wereldwijde activiteiten ondersteunen." Siemens Network eXchange (SNX) is de nieuwe generatie netwerkinfrastructuur van Siemens. Het biedt de basis voor een nieuw model voor bedrijfscommunicatie tussen Siemens en haar business partners. AT&T heeft op de wensen van Siemens gereageerd door middel van een managed IP VPN-oplossing op basis van AT&T's global MPLS platform. AT&T zal Siemens voorzien van eenduidige en effectieve beheermogelijkheden via AT&T's onderscheiden BusinessDirect(TM) web portal. "Aan de belangrijkste eisen die Siemens stelt aan de infrastructuur, te weten flexibiliteit, voorspelbare en betrouwbare prestaties en kostenefficiëntie wordt door AT&T's diensten volledig voldaan", aldus Edmundo Ruiz, Vice President CIO voor Infrastructuur bij Siemens. "Dankzij AT&T's BusinessDirect portal kunnen onze medewerkers rechtstreeks samenwerken met AT&T voor het dagelijks netwerkbeheer, waarbij ons CIO-team sturend kan zijn via directe toegang tot de benodigde gegevens." "We zijn erg blij met de keuze van Siemens voor onze dienstverlening ter ondersteuning van hun SNX-strategie", aldus Chris Rooney, Sales President bij AT&T. "Het benadrukt de kracht achter de naadloze integratie van AT&T's complete serviceportfolio, wereldwijde dekking en ongeëvenaarde prestaties bij het beheren van wereldwijde implementaties en het leveren van volledige oplossingen aan onze klanten."

Over AT&T
AT&T (www.att.com) is wereldwijd toonaangevend op het gebied van voice- en datacommunicatie voor particulieren, bedrijven en overheden. AT&T biedt een van de modernste communicatienetwerken en wordt hierbij ondersteund door de research en development mogelijkheden van AT&T Labs. De organisatie is leidend op het gebied van zakelijke data- en internetdiensten en biedt outsourcing, consultancy en netwerkintegratie voor grote organisaties. AT&T is eveneens een marktleider op het gebied van lokale, interlokale en internetdiensten en transactiegebaseerde diensten in de Verenigde Staten zoals prepaid telefoonkaarten, collect calling en telefonische inlichtingen. De jaaromzet van AT&T bedroeg in 2003 $34,5 miljard. Meer dan 40 miljoen particulieren en 4 miljoen zakelijke klanten vertrouwen dagelijks op de kwalitatief hoogwaardige communicatie van AT&T. AT&T is meermaals onderscheiden voor uitstekende performance en klantondersteuning. Voor meer informatie over AT&T in Europa: www.att.com/emea

Over Siemens AG
Siemens AG is een toonaangevend mondiaal elektronica- en techniekbedrijf. De onderneming heeft 430.000 medewerkers die producten ontwikkelen en produceren, complexe systemen en projecten ontwerpen en installeren en een brede reeks diensten aanpassen aan individuele eisen. Siemens biedt innovatieve technologieën en volledig knowhow ten behoeve van klanten in 190 landen. De onderneming is ruim 150 jaar geleden opgericht en nu actief op de volgende gebieden: informatie en communicatie, automatisering en controle, elektriciteit, transport, medische technologie en verlichting. In boekjaar 2004 (afgesloten op 30 september) had Siemens een verkoopomzet van ¤ 75,2 miljard (U.S. GAAP) en een netto inkomen van ¤ 3.405 miljard (voorlopige cijfers). Voor aanvullende informatie: www.siemens.com.

Voor redactionele informatie:
Marald Brons
Influx PR
055 - 3663034
marald@influx-pr.com