Politie Zaanstreek-waterland


23:51 12-DEC-04
OOSTHUIZEN, SEEVANCKSWEG
Dronken doorrijder na aanrijdingen
De politie heeft een 25-jarige man uit Oosthuizen aangehouden na het veroorzaken van aanrijdingen. Uit onderzoek van de politie bleek dat de man als bestuurder van een busje op de Driemorgenweg vermoedelijk een lichtmast heeft geraakt en een tuin ingereden is. Vervolgens werd op de Zwanebloemlaan een bestelbus beschadigd. Op de Seevancksweg zijn tot slot drie auto's aangereden. Bij de aanrijdingen bleven afgebroken onderdelen van de bestelbus van de verdachte achter. Bij een blaasproef aan het politiebureau blies de man drie en een half maal de toegestane hoeveelheid alcohol in de tester. Zijn rijbewijs wordt ingevorderd en de man is ingesloten. Na ontnuchtering wordt de verdachte overgedragen aan de Koninklijke Marechaussee omdat hij militair is.

04:58 13-DEC-04
PURMEREND, WORMERPLEIN
Politie zoekt inbrekers
De politie heeft met meerdere agenten en een hond tevergeefs gezocht naar inbrekers die bij een winkel hebben ingebroken. Voor de winkel, een drogisterij, heeft de politie een auto aangetroffen die even tevoren op de Van IJzendijkstraat werd gestolen. Met de auto zijn de toegangsdeuren van de winkel stuk gereden en hebben de dieven diverse 'herenluchtjes' meegenomen. Getuigen hebben vijf jongens weg zien rennen in de richting van de Flevostraat.

08:50 13-DEC-04
PURMEREND, NETWERK
Inbrekers vangen bot
De politie onderzoekt twee inbraakpogingen bij bedrijven. Bij de bedrijven werden meerdere deuren beschadigd door pogingen deze open te breken. Na een eerdere inbraak, waarbij computers zijn gestolen, zijn er echter extra sloten en vergrendelingen aangebracht zodat de dieven deze keer zonder buit moesten vertrekken.

09:10 13-DEC-04
WORMER, SPATTERSTRAAT
Grove inbraak tennisvereniging
De politie onderzoekt een inbraak in de kantine van Tennisvereniging de Spatter. Een zijruit is vernield om binnen te komen. De koffieautomaat is opengebroken en er is van alles vernield. Diverse apparaten zijn op de grond gegooid en een geldkistje is leeggehaald. De inbraak moet zijn gepleegd tussen zondagmiddag vier uur en maandagochtend tien uur. Getuigen worden verzocht zich te melden bij wijkteam Wormerveer/Wormerland via 0900-8844.

07:15 13-DEC-04
ILPENDAM, JAAGWEG

Gewonden bij aanrijding

Een 42-jarige bestuurder van een personenauto uit Middenbeemster reed over de Jaagweg vanuit de richting Purmerend. Voor hem reed een 46-jarige vrouw uit Purmerend en daarvoor een 44-jarige Purmerender, beiden in personenauto's. Zij minderden snelheid door filevorming maar de man uit Middenbeemster had dit te laat in de gaten en reed tegen de auto voor hem die doorschoof naar de derde auto. Alle bestuurders zijn voor controle naar het ziekenhuis gebracht met pijnklachten maar niemand hoefde te blijven. De auto's liepen flinke schade op.


Verkeershandhaving

J. van der Molen
Telefoon (075) 687 40 80
Fax (075) 687 33 59
Nr. vht-131204

22:30-01:00 11/12-DEC-04
ZAANDAM, HOGENDIJK

Drie keer zoveel drank op als toegestaan

Drie medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden in de nacht van zaterdag op zondag een alcoholcontrole op de Hogendijk in Zaandam. Een 34-jarige automobiliste uit Zaandam werd aangehouden en kon meteen haar rijbewijs inleveren. Ze had maar liefst drie keer zoveel drank op als toegestaan. Tegen de Zaandamse werd proces-verbaal opgemaakt en ook mocht zij negen uur lang geen enkel voertuig besturen. Tijdens de controle werden 75 bestuurders gecontroleerd, de overige 74 bestuurders konden weer snel doorrijden.
Zondag om 01:30 uur werd op de Zilverschoonlaan in Krommenie ook een drankrijder aangehouden. De 23-jarige man uit Den Haag kreeg een rijverbod van vijf uur en een proces-verbaal.


03:23 12-DEC-04
PURMEREND, BARBADOSSTRAAT
Drankrijder moet rijbewijs inleveren
Een 33-jarige man uit Diemen werd zondagochtend vroeg op de Barbadosstraat in Purmerend aangehouden wegens het rijden onder invloed. Agenten zagen de automobilist de Koemarkt af komen en het slingerende rijgedrag van de bestuurder deed hen vermoeden dat er drank in het spel was. De man bleek bijna tweeeneenhalf keer de alcohollimiet te hebben overschreden en moest zijn rijbewijs inleveren.

01:30 11-DEC-04
BROEK IN WATERLAND, PROVINCIALEWEG N247

Bestuurder onder invloed van drugs

In de nacht van vrijdag op zaterdag werd op de N247 in Broek in Waterland een 29-jarige automobilist uit Spanje aangehouden. Agenten zagen de man rijden en besloten hem, in verband met zijn beroerde rijgedrag, aan de kant te zetten. Toen zij de man aanspraken viel hen op dat de pupillen van de man nogal groot waren en dat er daarom mogelijk drugs in het spel was. De man zei dat hij inderdaad drugs had gebruikt. Hierop werd de bestuurder aangehouden en naar het politiebureau meegenomen. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en ook is bloed afgenomen om de aanwezigheid van de drugs te kunnen aantonen. De drugsgebruiker kreeg nog een tweede proces-verbaal voor het dragen van een nogal opvallende broekriem. Om zijn broek op te houden gebruikte hij namelijk een patroongordel. Deze is in beslag genomen.

14:17 12-DEC-04
WESTZAAN, PROVINCIALEWEG WESTZAAN-WESTGRAFTDIJK

Veel te hard: rijbewijs kwijt

Op de Provincialeweg Westzaan-Westgraftdijk (N246) in Westzaan werd zondagmiddag het rijbewijs ingevorderd van een 36-jarige hardrijder uit Wormerveer. De man stuurde zijn Lamborghini met 182 km per uur over de weg. Medewerkers van het verkeershandhavingsteam hielden juist een snelheidscontrole met behulp van een lasergun en zetten de bestuurder aan de kant. Omdat de man de snelheidslimiet met 76 km per uur had overschreden (gecorrigeerde snelheid), kon hij direct zijn rijbewijs inleveren en mocht hij niet meer verder rijden. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt. Tijdens de snelheidscontrole werden in totaal twaalf boetes uitgedeeld. Behalve voor te hard rijden ontvingen ook drie bestuurders een boete van E 65,- omdat zij middels lichtsignalen andere weggebruikers waarschuwden voor de snelheidscontrole. Een bestuurder die de zijramen van zijn auto met folie had beplakt, kreeg een boete van 95 euro, ondanks dat hij de folie ter plekke verwijderde en ten slotte werd nog een bestuurder bekeurd voor het rijden met aanhangwagen waarvan de kentekenplaat niet gelijk was aan het trekkend voertuig.
Zaterdagavond werd op de N246 in Wormerveer ook op snelheid gecontroleerd. Overtreders werden niet aan de kant gezet maar met behulp van radarapparatuur op foto vastgelegd. Ook hier werd een hoge snelheid gemeten. De bestuurder die met 180 km per uur langs de controle stoof, zal binnenkort een brief van de officier van justitie ontvangen. Van alle bestuurders reed overigens zeven procent harder dan de toegestane 100 km per uur.


---- --