Gemeente Maassluis

Burgemeester en jongeren ondertekenen contract

Op maandag 13 december gaat burgemeester Karssen om 17.00 uur een contract afsluiten met jongeren over het organiseren van vreugdevuren tijdens de jaarwisseling.

Ieder jaar zijn er in de stad groepen jongeren die tijdens de jaarwisseling een vreugdevuur willen organiseren. De afgelopen jaren was dit niet toegestaan, maar het gemeentebestuur heeft gemeend om deze keer op twee locaties in de stad vreugdevuren toe te staan, te weten:

o Albert Schweitzerdreef voor de Spin (Jongeren Ontmoetings Plaats); o Op het grasveld bij de Touwslagerij en de Scheerderij.

Het georganiseerd toestaan van vreugdevuren heeft als voordeel dat de gemeente toezicht kan houden, zowel in de periode voorafgaand als tijdens de jaarwisseling. Om overlast zoveel mogelijk te voorkomen zullen extra maatregelen worden getroffen, zoals het storten van zand en het plaatsen van containers voor de opslag van brandbaar materiaal.

Medewerkers van de afdeling Openbare Orde en Wijkbeheer hebben geïnventariseerd welke jongeren bereid zijn de vreugdevuren te organiseren. Met deze jongeren worden aanstaande maandag 13 december contracten afgesloten waarin de afspraken met de gemeente worden vastgelegd. Tijdens de jaarwisseling zelf zullen politie en brandweer toezien op de vuren zodat wanneer deze uit de hand dreigen te lopen er direct ingegrepen kan worden.