Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Contract voor SAP-implementatie en uitrol

Kuwait Petroleum (Q8) kiest Atos Origin

Parijs, 13 december 2004 - Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener , heeft een contract getekend voor de SAP-implementatie en uitrol binnen de Europese marketing- en lubricants divisies van Kuwait Petroleum. Dit project is van essentieel belang voor Kuwait Petroleums strategie: vernieuwing van het business applications platform en standaardisatie van bedrijfsprocessen. Atos Origin werd gekozen uit een zorgvuldig geselecteerde internationale groep IT-dienstverlenende bedrijven.

De samenwerking tussen Kuwait Petroleum en Atos Origin heeft inmiddels een aanvang genomen. Experts van Atos Origin en van Atos Consulting ontwikkelden de blauwdruk voor implementatie van het SAP-systeem. Zij zorgen tevens voor de configuratie, de toepassing en uitrol, inclusief training van de gebruikers en veranderingen in het managementsysteem. Het project is op 1 oktober dit jaar begonnen en zal eind 2005 worden afgerond.

Giuliano Franzì, Managing Director van Kuwait Petroleum North West Europe, verklaart: "Atos Origin werd uit een reeks kandidaten geselecteerd op basis van haar bewezen downstream olie expertise en haar betrokkenheid om resultaten op tijd en binnen budget te leveren. Andere factoren die bijdroegen in de keuze voor Atos Origin waren de kwalitatief goede en ruime capaciteit voor internationale projecten, bewezen expertise in het Europese SAP Competence Centre van Kuwait Petroleum in Rome en de ervaring van Atos Consultings business- en change management."

Mary Henderson, Project Manager van Kuwait Petroleum North West Europe, voegt hieraan toe: "Het project is kort geleden begonnen en we zijn er in een vroeg stadium in geslaagd een gezamenlijke, duidelijke aanpak neer te zetten om volgens plan te leveren."

Cris Buningh, Sector Director Oil & Gas Industry van Atos Origin besluit: "We zijn trots dat Kuwait Petroleum dit project aan Atos Origin heeft toevertrouwd. We leveren een project dat nauwgezet beheerd wordt, met duidelijke doelstellingen en binnen een afgesproken termijn."

Over Kuwait Petroleum
Q8 Benelux werd opgericht na de overname van Gulf Oil door Q8 in de Benelux (1983). Door de overname van het BP-retail netwerk in oktober 1998 en de Aral-keten in juli 1999, verhoogde Q8 het aantal verkoopcentra in België aanzienlijk. In 2004 werd ook het Tango-netwerk (onbemande servicestations) in België en Nederland overgenomen. Op dit ogenblik beschikt Kuwait Petroleum Benelux over 650 verkooppunten, waarvan er 26 aan de autosnelwegen gelegen zijn. Het Belgische marktaandeel van Q8 bedraagt 18 %, waardoor Q8 de tweede grootste speler op de Belgische markt is. In Nederland is het marktaandeel 7,3 % en in Luxemburg 12,1 %.

Over Atos Origin
Atos Origin, een toonaangevende internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations, inclusief outsourcing en on-line services. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van ruim 5 miljard euro. Het bedrijf is wereldwijd actief voor top-500 ondernemingen in meer dan vijftig landen met een werknemersaantal van 45.000, van wie ruim 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde informatie-technologie partner voor de Olympische Spelen en tot haar klanten behoren onder meer: ABN AMRO, Akzo Nobel, Alstom, BNP Paribas, British Petroleum, DSM, EDF, Eneco Energie, Ericsson, Euronext, Fiat, France Telecom, Heineken, ICI, ING, KPN, Lucent, Philips, Renault, Royal Bank of Scotland, Saudi Aramco, Schlumberger, Shell, Telecom Italia, UBS, Unilever, Vivendi Universal, Vodafone, Wolters Kluwer en tal van klanten in de publieke sector. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com

Atos Origin staat genoteerd op de Paris Euronext Premier Marché en wordt verhandeld onder de namen Atos Origin, AtosEuronext, Atos Worldline en Atos Consulting.


- EINDE PERSBERICHT -

Voor meer informatie (

Ingezonden persbericht