Politie Noord-Holland-Noord

Alkmaar en omgeving, maandag 13 december

Alkmaar 13-12-2004 - 16.30 uur

Brandstichting in schoolgebouw.

Heiloo, maandag 13 december 2004.

In de nacht van zondag op maandag, kort na middernacht, werd een brand ontdekt in een schoolgebouw aan de Boekenstein. Vermoedelijk is een vuilcontainer die vlak bij de hoofdingang stond, door onbekende in brand gestoken. Hierdoor vatte de deur en een deel van het dak van de school vlam. Door snel optreden van de brandweer kon voorkomen worden dat het een grote brand werd. De politie is op zoek naar mogelijke getuigen va deze brandstichting. Zij worden verzocht contact op te nemen met de politie in Heiloo, telefoon 0900-8844.

Bromfietser gewond na aanrijding

Alkmaar, zondag 12 december 2004.

Zondagmiddag raakte een 44-jarige bestuurder van een bromfiets gewond bij een aanrijding op de Noorderkade. De man reed daar met zijn bromfiets over genoemde weg toen hij werd ingehaald door een personenauto bestuurd door een 51-jarige man uit Alkmaar. Na de inhaalmanoeuvre remde de autobestuurder waardoor de bromfietser tegen de auto botste. Hij raakte hierbij gewond aan zijn hoofd en arm en is overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar waar hij is opgenomen.

Rijden onder invloed van alcohol

Alkmaar maandag 13 december 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 67-jarige man uit Egmond aan de Hoef aangehouden op de Kanaalkade. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 800 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Gezien deze hoeveelheid werd het rijbewijs van de man ingevorderd.

Korte tijd later werd een 47-jarige man uit Alkmaar aangehouden op de Westerweg in zijn woonplaats. Hij reed daar als bestuurder van een personenauto en ook bij hem werd alcohol gebruik vastgesteld. Hij blies 545 ug/l.

Alcoholcontrole

De Rijp, zondag 12 december 2004.

Zondagavond werd, na afloop van het jaarlijkse midwinterfeest een alcoholcontrole gehouden op verschillende wegen in De Rijp en Graft. In totaal werden ruim 30 bestuurders gecontroleerd. Niemand bleek teveel alcohol te hebben gedronken

Caravans vernield door brand

Heiloo, maandag 13 december 2004.
Maandagmorgen omstreeks 07.20 uur ontdekten de bewoners van een stacaravan op een park aan de Slootenslaan dat er brand was uitgebroken. Zij werden wakker van een hevige rookontwikkeling en wisten de caravan te verlaten. Kort daarop sloegen de vlammen metershoog uit het dak. De man en vrouw, beiden 35 jaar, zijn voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis in Alkmaar. De caravan brandde geheel uit. Twee in de omgeving staande caravans raakten door de brand beschadigd. Op dit moment is niet bekend hoe de brand is ontstaan.