Politie Noord-Holland-Noord

Den Helder en omgeving, maandag 13 december

Den Helder 13-12-2004 - 16.30 uur

Alcoholcontrole

Den Helder/Schagen, zondag 12 december 2004.

Zondagavond zijn op verschillende plaatsen in de omgeving van Den Helder en Schagen autobestuurders gecontroleerd op het gebruik van alcohol. In totaal legden 75 bestuurders een blaasproef af. Eén van hen bleek teveel alcohol te hebben gedronken. Hij blies 835 ug/l. Dat is nagenoeg viermaal de toegestane hoeveel. Het rijbewijs van deze bestuurder werd ingevorderd.

Snelheidscontrole

Wieringerwerf, zondag 12 december 2004.

Zondagmiddag en avond werd een snelheidscontrole gehouden op de Rijksweg A7 ter hoogte van Wieringerwerf. Tijdens deze controle, waarbij gebruik werd gemaakt van een videoauto, werden drie snelheidsovertreders gespot. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 155 km/u waar een maximumsnelheid was toegestaan van 120 km/u.

Man aangehouden na huiselijk geweld

Den Helder, zondag 12 december 2004.

Zondagavond werd een 45-jarige man uit Den Helder aangehouden in zijn woning. De man had kort daarvoor zijn echtgenote geslagen en haar bedreigd met de dood. De vrouw wist op een gegeven moment de woning te verlaten waarna zij de politie kon waarschuwen. De man bleek nog in de woning aanwezig te zijn. Na zijn aanhouding is hij overgebracht naar het politiebureau. In de loop van de avond is hij in verzekering gesteld.

Rijden onder invloed van alcohol

Den Burg, zondag 12 december 2004.

In de nacht van zondag op maandag werd een 58-jarige man uit De Koog aangehouden op de Keesomlaan. De man reed daar als bestuurder van een personenauto terwijl bij controle bleek dat hij alcohol had gedronken. Hij blies 405 ug/l. Dat is nagenoeg tweemaal de toegestane hoeveelheid van 220 ug/l.

Verlichtingscontrole

Den Helder, maandag 13 december 2004.
Maandagmorgen tussen 07.30 en 08.30 uur werd een verlichtingscontrole gehouden op de Langevliet. Tijdens deze controle werden een onbekend aantal fietsers gecontroleerd. In 13 gevallen bleek dat de verlichting niet of niet goed werkte. Deze bestuurders kregen een bekeuring.