Ingezonden persbericht


Juniper networks breidt ssl vpn-aanbod uit

Nieuwe versie Instant Virtual Extranet biedt ook Koreaanse en Spaanse lokalisatie

Schiphol-Rijk, 13 december 2004 Juniper Networks (Nasdaq: JNPR) introduceert een geüpdatet versie van de Secure Access- en Remote Access-producten voor SSL VPN's. Deze oplossing, gebaseerd op de nieuwste versie van het Instant Virtual Extranet (IVE), biedt vereenvoudigde gebruiksmogelijkheden, bredere veilige toegang en verbeterd beheer en ondersteuning. Verder is het systeem nu ook beschikbaar in een Spaanse en Koreaanse versie. Door deze lokalisatie kan de SSL VPN-oplossing worden ingezet door bedrijven met activiteiten in diverse landen en door multinationals die hun medewerkers, klanten en partners wereldwijd veilige toegang willen bieden tot hun infrastructuur.

"Met deze nieuwe versie van het meest gebruikte SSL-productplatform Instant Virtual Extranet vergroten we ons marktbereik", zegt David Flynn, Vice-President Products van de Security Products Group van Juniper Networks. Gebruikers van SSL VPN van Juniper Networks in Spaanse taalgebieden zijn onder andere Metlife Mexic, Grupo Gigante, Cementos Cruz Azul en Servicios Panamericanos de Proteccion. Hanjin Heavy Industries, DongBu-Anam Semiconductor en M2M Korea zijn Koreaanse gebruikers.

Internationaal groeien de acceptatie en het gebruik van de oplossingen van Juniper Networks. De omzet in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA) en in Azië en het Pacific-gebied (APAC) groeide in de laatste twee kwartalen met 42 procent. Dit is vooral te danken aan de overname van NetScreen Technologies, inclusief zijn SSL VPN-producten.

Volgens een recent rapport op het gebied van marktaandeel en -voorspellingen van Infonetics Research, Inc. bieden de Spaanstalige en Koreaanse markten groeikansen voor de SSL VPN-markt. Volgens dit rapport zal de omzet in EMEA, APAC en het Caribisch gebied en Latijns-Amerika (CALA) in 2005 naar schatting groeien met respectievelijk 144, 133 en 259 procent in vergelijking met 2004.

Juniper Networks biedt al gelokaliseerde versies van zijn SSL VPN-producten in het Japans, Duits, Frans en Chinees. De geüpdatet versie van IVE biedt verder vereenvoudigde gebruiksmogelijkheden, bredere veilige toegang en verbeterd beheer en ondersteuning. Daarnaast omvat de oplossing nieuwe functionaliteit voor de flexibele levering van Secure Application Manager (SAM) en Network Connect applets (NC) voor toegangsmodi en voor de flexibele levering van de Juniper Networks Endpoint Defense Initiative-functionaliteit. Flexibele levering ondersteunt de inzet van veilige toegangsopties en beleidscontroles voor client-beveiliging in een vroeg stadium vanuit verschillende verbindingsomgevingen. Dit is inclusief die waarin ActiveX is uitgeschakeld. Beheerders kunnen hierdoor een veilige toegang op afstand bieden vanaf een groter aantal verbindingsomgevingen, waaronder remote kiosken en onbeheerde apparatuur.

Juniper Networks SSL VPN-producten
De Juniper Networks NetScreen Secure Access SSL VPN-apparaten bieden telewerkers, klanten en partners optimaal beveiligde toegang tot netwerkonderdelen. De SSL VPN-apparaten ondersteunen versleutelde en veilige verbindingen met gedetailleerde audit logs en time-outs. IT-beheerders kunnen hiermee een krachtige toegangscontrole opzetten en netwerk-resources en klantgegevens beschermen. De producten omvatten een brede reeks van hoge-beschikbaarheids- en redundantiemogelijkheden voor bedrijfskritische omgevingen. Daarnaast bieden de producten AAA(authenticatie, autorisatie en analyse) en complete endpoint-beveiligingscontrolemogelijkheden en een core beveiligingsarchitectuur die uitgebreid is getest door truSecure en Cryptography Research, en is gecertificeerd door ICSA Labs.

###

Over Juniper Networks
Juniper Networks verandert de netwerkbranche door klanten met hoogwaardige netwerk- en beveiligingsoplossingen concurrentievoordeel te bieden. Juniper Networks wil dat zijn klanten strategische waarde uit hun netwerken kunnen genereren. Tot de klanten behoren wereldwijde netwerkoperators, grote ondernemingen, overheidsorganisaties en onderzoeks- en onderwijsinstellingen. De netwerk- en beveiligingsoplossingen komen tegemoet aan de complexe eisen op het gebied van de omvang, beveiliging en prestaties van de meest veeleisende netwerken in de gehele wereld.