Gemeente Roermond

Pilot Burgerpanel gemeente Roermond

De gemeente Roermond wil graag horen wat er leeft onder de inwoners van Roermond. Een nieuwe manier om deze mening boven water te krijgen is het voorleggen van verschillende themas aan een burgerpanel.

Het Roermondse Burgerpanel is een groep mensen die benaderd wordt met het verzoek een mening te geven over een thema dat speelt in Roermond. De panelleden worden telkens via een e-mail uitgenodigd om een internetvragenlijst in te vullen over deze kwestie.

Wie kan er mee doen?

Alle inwoners van Roermond kunnen zich via internetpanel@roermond aanmelden voor het IR (Internetpanel Roermond). Deelnemers dienen 18 jaar of ouder te zijn en woonachtig in Roermond. Om dit te garanderen wordt bij aanmelding een aantal persoonsgegevens gevraagd worden. Uiteraard worden deze gegevens vertrouwelijk behandeld volgens de privacyprotocollen en gedragsrichtlijnen in de Wet Bescherming Persoonsgegevens. Namen en adressen zullen uitsluitend binnen dit verband gebruikt worden.

Hoe anoniem is IR?

Naam en adres van panelleden zal op geen enkel moment gekoppeld worden aan de antwoorden in het eindresultaat.

Waar kan de uitslag van de enquête terug gelezen worden?

De resultaten van de enquête zal op www.Roermond.nl worden geplaatst.

Wat doet de Gemeente Roermond met de uitslag?

De Gemeente Roermond zal de uitslag van de enquête meenemen in haar besluitvorming. Met andere woorden, de uitslag is niet bindend maar richting gevend. De Gemeente Roermond ziet dit panel als een manier om meer te weten te komen over wat er leeft onder haar bevolking.. Op basis van de resultaten van het panel wordt besloten hoe dit instrument in de toekomst ingezet wordt.

Inschrijven:

Als het je leuk lijkt om in de toekomst af en toe via de e-mail door de Gemeente Roermond naar je mening gevraagd te worden, geef je dan op via internetpanel@roermond.nl onder vermelding van naam, adres en leeftijd. Eventuele vragen over het burgerpanel kunt u eveneens stellen via het voornoemde e-mailadres. Publicatiedatum: 13.12.2004 Bijgewerkt: 13.12.2004