Ingezonden persbericht


Synchronicity Developer Suite V4.1 MatrixOne vergroot productiviteit en verlaagt ontwikkelkosten halfgeleiders

Nieuwe versie na overname verbetert samenwerking en beheer halfgeleidersector

Amsterdam, 13 december 2004 - MatrixOne introduceert de Synchronicity Developer Suite V4.1. Deze ontwikkelsuite bevat zowel ProjectSync en DesignSync. ProjectSync biedt uitgebreid projectmanagement met multisite, projectgebaseerde issue-tracking en -communicatie. DesignSync stelt de ontwerpdata veilig en efficiënt beschikbaar aan het gehele projectteam, ongeacht de locatie. De nieuwe versie introduceert een nieuw DesignSync-pakket: DesignSync CTS (Custom Type System). Hiermee kunnen klanten de core EDA Data Awareness (Electronic Design Application) van DesignSync uitbreiden en een plugin maken die data van andere, niet standaard ondersteunde EDA-tools direct herkent en beheert.

MatrixOne biedt als enige leverancier van datamanagement voor halfgeleiderontwerpen op productieniveau integratie met verschillende datasoorten van vooraanstaande EDA-leveranciers als Cadence, OpenAccess, Cadence CDBA en Synopsys Milkyway. Met DesignSync CTS biedt de Synchronicity Developer Suite een interface naar elke EDA-tool, ook bedrijfseigen tools.

"Het management van halfgeleiderleveranciers moet zijn aanpak voor de introductie van nieuwe producten drastisch veranderen. De sterke concurrentie dwingt ze tot het terugdringen van de productietijd en -kosten, en wereldwijde, gedistribueerde productontwikkelomgevingen vereisen baanbrekende oplossingen voor ontwerp, samenwerking en beheer in deze sector", zegt Mark F. O'Connoll, President en CEO van MatrixOne. "Synchronicity Developer Suite 4.1 biedt de nieuwste voordelen van collaborative oplossingen waarmee leveranciers van halfgeleiders de time-to-market kunnen verkorten en kunnen groeien door innovatie."

Synchronicity Developer Suite 4.1 is de enige databeheeroplossing met self-updating data mirrors. De DesignSync mirror biedt ontwikkelteams gedeelde toegang tot dynamisch beheerde ontwerpdata. Hierdoor kunnen ze real-time samenwerken en tegelijkertijd grote hoeveelheden opslagruimte en netwerkcapaciteit besparen. Versie 4.1 beschikt ook over een gelaagde mirror-structuur, waardoor primaire mirrors ook data op secundaire mirrors kunnen plaatsen. Deze configuratie vermindert de benodigde netwerkcapaciteit voor de ontwikkeling van halfgeleiders binnen een gedistribueerde omgeving aanzienlijk. Hierdoor kan ontwerpdata snel en automatisch beschikbaar gesteld worden aan teams overal ter wereld, terwijl er minder netwerkverkeer plaatsvindt. DesignSync maakt deel uit van de self-updating, gelaagde architectuur en biedt een centraal punt voor het aanmaken en beheren van self-updating mirrors, waardoor de kosten voor het systeembeheer van Synchronicity Developer Suite laag blijven.

De nieuwe SmartVault-technologie uit Synchronicity Developer Suite V4.1 optimaliseert en beheert dataopslag automatisch. Op basis van een aantal eenvoudige bepalingen worden de keuzes van het opslagformaat en conversies automatisch verzorgd door DesignSync. Dit garandeert de correcte inzet van datatypes en -beleid, en gebruikers hoeven geen conversies meer uit te voeren. Deze aanpak leidt tot besparingen op het gebied van opslagcapaciteit en kostbare ontwikkeltijd.

Tevens bevat Synchronicity Developer Suite 4.1 een nieuwe versie van ProjectSync, dat de ontwerpvoorspelbaarheid van projecten op verschillende locaties vergroot en het locatie-onafhankelijk traceren van data en communicatie mogelijk maakt. Verder kunnen bestandsbijlagen direct vanuit een datasheet, e-mail of HTML bekeken worden en kunnen opgeslagen queries gedeeld worden. Dit bespaart veel tijd. De Synchronicity Developer Suite wordt ondersteund door alle grote platforms, zoals Solaris, HP-UX, Windows en RedHat Linux, inclusief Red Hat Enterprise Edition.

###

MatrixOne
MatrixOne, Inc. (Nasdaq: MONE) is marktleider op het gebied van collaborative Product Lifecycle Management-oplossingen (PLM). Het bedrijf biedt flexibele oplossingen die de kracht van wereldwijde value chains versterken en zo innovatie en snelle marktintroducties mogelijk maken. De klanten van MatrixOne zijn marktleiders op het gebied van luchtvaart en defensie, automotive, consumentengoederen, high-technology, natuurwetenschappen, productie- en procesindustrie. Voorbeelden zijn General Electric, Honda, Johnson Controls, Philips, Procter & Gamble, Siemens, Sony Ericsson en Toshiba. Het hoofdkantoor van MatrixOne (www.matrixone.com) staat in Westford (Massachusetts, VS). Het bedrijf heeft verder kantoren in Noord-Amerika, Europa en Azië.