2e persbericht van maandag 13 december 2004

Eindhoven 13-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Explosie bij Islamitische school weer bij Opsporing Verzocht

Het AVRO-televisieprogramma Opsporing Verzocht besteedt vanavond (maandag 13 december) weer aandacht aan de explosie bij de Islamitische school aan de Frankrijkstraat in Eindhoven. Ook vorige week maandag werd daar al aandacht aan besteed. In de nacht van zondag 7 op maandag 8 november was bij de school een explosie die de voordeur en enkele ramen van het gebouw vernielde. Ook sneuvelden ramen van woningen in de buurt. Enkele uren voor de explosie kwam bij de politie een anoniem telefoontje binnen dat daar mogelijk verband mee houdt. Opsporing Verzocht laat vanavond de geluidsopname van dat telefoongesprek horen. De uitzending is van 19.30 tot 20.00 uur en van 22.05 tot 22.35 uur op Nederland 1. Dinsdag (morgen) tussen 10.30 en 11.20 uur is op dezelfde zender de herhaling van het programma te zien.

Someren/Eindhoven: Aanhouding na overval

Een man van 35 jaar uit Utrecht is maandagochtend rond 5.00 uur aangehouden op de snelweg A2 bij Eindhoven ter hoogte van de afslag Veldhoven-Zuid (afslag 32). Hij wordt ervan verdacht dat hij betrokken was bij een overval op een woning aan de Kerkendijk in Someren. De bewoners werden maandagochtend rond 4.30 uur door een aantal mannen gedwongen geld af te geven. Daarna gingen de mannen er in een auto vandoor. Surveillerende agenten zagen even later een auto met hoge snelheid over de snelweg A67 ter hoogte van Someren in de richting van Eindhoven rijden. Tijdens de achtervolging verloren ze kort na het knooppunt Leenderheide de wagen even uit het oog, waarna de achtervolging weer werd voortgezet. Ter hoogte van de afslag Veldhoven-Zuid konden de agenten de wagen tot stoppen dwingen, waarna de bestuurder werd aangehouden. De wagen was verder leeg. Volgens getuigen zouden er tussen knooppunt Leenderheide en de afslag Veldhoven-Zuid een aantal mannen uit de auto zijn gestapt en zijn weggevlucht. De politie is op zoek naar mensen die iets hebben gezien van de overval op de woning in Someren of van de vlucht van de verdachten. Zij kunnen bellen met de recherche in Helmond via telefoonnummer 0900-8844.

Eindhoven: Fietster raakt gewond na uitwijkmanoeuvre

Maandag omstreeks 13.00 uur is een 37-jarige fietster uit Eindhoven gewond geraakt op de Willemstraat. Dat gebeurde toen ze voor een plotseling openzwaaiend autoportier moest uitwijken en ten val kwam. Ze is met hoofdpijnklachten overgebracht naar het MMC in Eindhoven.

Helmond: Autobus gestolen van bedrijfsterrein

Tussen zondag 21.30 en maandag 10.00 uur is een autobus gestolen van een bedrijfsterrein aan de Rooseindsestraat. Het gaat om een Mercedes Benz, type 110 D. Het kenteken van de bus is VT-XL-67. De poort van het bedrijfsterrein was vermoedelijk niet goed afgesloten.

Helmond: CV-ketels uit woningen gestolen

Tussen vrijdag 17.00 en maandag 7.30 uur zijn uit verschillende woningen aan de Kollershoeve zeven cv-ketels gestolen. De woningen zijn in aanbouw. De voordeuren zijn opengebroken. Een ketel kost ongeveer 1200 euro.

Someren: Kassa gestolen

Uit een winkel aan de Molenstraat is in de nacht van zondag op maandag, rond 0.15 uur, een kassa gestolen. Er is een ruit vernield. In de kassa zat ongeveer 400 euro.

Valkenswaard: Kachel, lampen en haspel gestolen

In het afgelopen weekend zijn vanuit de kelder in een flat aan de Handwerkstraat een kachel, vier bouwlampen en een kabelhaspel gestolen. De gestolen goederen zijn eigendom van een bouwbedrijf dat bij de flat aan het werken is. De waarde van de gestolen goederen ligt rond de 550 euro.