Politie Drenthe

Maandagmiddag

Assen 13-12-2004

Agressie in het verkeer
EMMEN - Vanmorgen reed een 29-jarige man uit Emmen met zijn auto over de Statenweg en sloeg rechtsaf de Boermarkeweg op. Een passerende automobilist 'sneed' hem echter kort voor de bocht waardoor bijna een aanrijding ontstond. Om zijn ongenoegen over dit rijgedrag kenbaar te maken knipperde hij met de lichten. Hierop stopte de inmiddels voor hem rijdende automobilist zo plotseling dat hij tegen de achterzijde van deze auto botste. De bestuurder stapte hierop uit, kwam naar hem toe en rukte de deur open waarna hij hem enkele vuistslagen in zijn gezicht gaf. De politie is inmiddels achter de identiteit van deze agressieve bestuurder en zal hem zo spoedig mogelijk verhoren.

Inbraak in auto
DALEN - Tussen zondagmiddag 16.00 uur en maandagmorgen 07.30 uur werd een auto aan de Kolkakkers opengebroken. Het portier werd open gebogen waarna de geluidsboxen en de Cd-wisselaar werden weggenomen. De 33-jarige eigenaar deed aangifte, hij zit met een schadepost van ruim 1000 euro.

Diefstal trilapparaat
BEILEN - In het afgelopen weekend werd een trilapparaat weggenomen van een bouwplaats aan de Reigerlaan. Het witte apparaat met rode cijfers stond verscholen maar werd toch gevonden en weggenomen. Een 37-jarige man deed namens het bedrijf uit Elim aangifte, het apparaat heeft een waarde van 2000 euro.

Gereedschap weggenomen van begraafplaats
SMILDE - Tijdens het afgelopen weekeinde werden twee bladblazers en een bosmaaier weggenomen vanuit een schuur op de begraafplaats aan de Koningin Julianastraat. Ook werden jerrycans met benzine weggenomen. Een 33-jarige man uit Hooghalen deed namens de gemeente aangifte, schadebedrag wordt geraamd op ruim 3000 euro.

Vernielingen
DIEVER - Tijdens het afgelopen weekeinde werden vernielingen aangericht op een bouwterrein van appartementen in aanbouw. Een 47-jarige man uit Assen deed aangifte van vernieling van toiletstaanders waardoor een schade van zo'n 5000 euro is ontstaan.

Camper in brand
HOOGEVEEN - Zondagavond raakte een camper in brand. Deze camper stond achter de woning van de 52-jarige eigenaar op een parkeerplaats bij een Buurthuis aan de Albert Steenbergenstraat. De camper, die gereed stond voor vertrek naar het buitenland, brandde geheel uit. De eigenaar zit met een schadepost van zo'n 13000 euro. De politie houdt rekening met brandstichting en heeft een onderzoek ingesteld.

Bert Peters verzorgt tot donderdagmiddag 16.30 uur uur de voorlichting voor Politie Drenthe. Tel. 0592-361294 of 06-53 23 80 59.