Provincie Limburg

KinjerKultuurPries 2004 voor Nutsschool Maastricht De winnaar van de KinjerKultuurPries 2004 komt uit Maastricht. De

Nutsschool behaalde de 1e prijs met een adoptieproject dat in samenwerking met het Alzheimer Centrum Limburg is opgezet. Gedeputeerde Odile Wolfs: De interactie tussen kinderen en demente ouderen heeft een centrale plek in het project. Het contact heeft een positieve invloed op de ouderen én een belangrijke meerwaarde voor kinderen in de kijk op mensen met dementie. Met name de ontmoeting tussen jong en oud sluit prima aan bij ons thema Jong zijn in Limburg. De resultaten van het project worden geëxposeerd in het Centre Ceramique in Maastricht. De 1e prijs omvat een wisselkunstwerk plus een bedrag van 1.000,-.

De kwaliteit van de inzendingen was in de vierde ronde van de KinjerKultuurPries erg hoog. In totaal maar liefst 22 projecten. Odile Wolfs: Jullie hebben Limburg laten zien dat jullie echte kanjers zijn, ga vooral door met zulke prachtige kunstzinnige en culturele projecten. Wij zijn apetrots op jullie. De projecten zijn beoordeeld op acht onderdelen. Zo werd er gelet op de culturele, kunstzinnige of maatschappelijke sociale waarde van het project, de algehele presentatie van de kinderen zelf, de zelfwerkzaamheid en betrokkenheid van de kinderen, de TV uitzending, het vernieuwende karakter en op welke manier zijn de begeleiders, kunstenaars en volwassenen ingezet.

De 2e plaats is voor het Poëziefestival in Landgraaf met een fraaie poëziebundel van 13 basisscholen en 5 bibliotheken. Zij ontvangen een geldbedrag van 700,-. De 3e prijs gaat naar JBS De Omnibus uit Baarlo. De kinderen hebben samen met een kunstenares een kwartetspel gemaakt over normen en waarden. Aan de 3e plaats is een geldbedrag van 500,- verbonden. De 4e prijs is voor Bloed, zweet en tranen. Een door de kinderen van Jong Nederland Panningen geschreven en uitgevoerde musical en cd over leiding. Zij krijgen 275,-. De 5e prijs gaat naar de Islamitische Basisschool El Wahda uit Heerlen. Deze school ontvangt 200,- voor een project over cultureel erfgoed: De Mijnen. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met het Geon Museum.

13-12-2004 16:39