VVD



Nieuws

13 dec 2004 - Kamervragen over gevolgen tijdelijke Tweede-Kamerfractie referendumwet voor fysiotherapeuten

VVD-Kamerlid Edith Schippers heeft Kamervragen gesteld over de gevolgen van de Tijdelijke Referendumwet voor de invoering van vrije tariefvorming in de fysiotherapie per 1 januari 2005. Hieronder vindt u de vragen.

1. Leidt de verplichte wachttijd op grond van de Tijdelijke Referendumwet tot vertraging in de invoering van de WTG-expres en de wet Herziening Overeenkomstenstelsel?

2. Wordt als gevolg hiervan de invoering van vrije prijzen voor de fysiotherapie nog verder vertraagd, van 1 juli 2004, via 1 januari 2005, naar 1 februari 2005? Indien ja, zijn er mogelijkheden de materiële gevolgen van deze vertraging ongedaan te maken? Uit welke mogelijkheden kan de minister kiezen?

3. Is het nodig c.q. gewenst om per 1 januari beleidsregels vast te stellen, op grond van de huidige WTG? Indien ja, is de minister bereid dergelijke maatregelen te nemen op een termijn dat deze nog per 1 januari aanstaande effectief zijn? Indien nee, wat is de minister dan voornemens te doen?

4. Heeft het CTG beleidsregels voorgesteld die variatie (samen met innovatie het belangrijkste doel van de motie waarop de vrije tarieven zijn gebaseerd) in het aanbod mogelijk maken? Indien ja, gaat de minister deze beleidsregels goedkeuren? Zo nee, waarom niet?

13 december 2004