NIB Capital Bank N.V.

PERSBERICHT
KENDRION N.V.

Resultaat claimemissie Kendrion


- Bestaande aandeelhouders hebben ingeschreven voor 49.034.172 nieuwe gewone aandelen middels de uitoefening van hun claims.
- De plaatsing van niet opgenomen aandelen van 13.465.828 nieuwe gewone aandelen zal morgen plaatsvinden.

Kendrion kondigt aan dat, in het kader van de 11 voor 2 claimemissie van 62.500.000 nieuwe gewone aandelen(de "Aangeboden Aandelen"), aandeelhouders die daarvoor in aanmerking kwamen voor 49.034.172 Aangeboden Aandelen hebben ingeschreven tegen EUR 0,80 per Aangeboden Aandeel (de "Emissieprijs") door middel van de uitoefening van preferentiële allocatie rechten (de "PARs"). Dit aantal vertegenwoordigd ongeveer 79,6% van het totale aantal Aangeboden Aandelen.

De aantallen in dit persbericht zijn onder voorbehoud van finale confirmatie door de subscription agent, ING Bank N.V.

Rump Plaatsing

De uitoefenperiode voor de PARs is geëindigd om 14.30 uur Nederlandse tijd vandaag, 13 december 2004. Op 14 december 2004, zullen ING Investment Banking, Deutsche Bank AG London, Fortis Bank (Nederland) N.V. en NIB Capital Bank N.V., tezamen de "Joint Bookrunners", zich inspannen de Aangeboden Aandelen waarop niet is ingeschreven middels uitoefening van de PARs gedurende de uitoefenperiode (de "Rump Aandelen") onderhands te plaatsen bij institutionele en professionele beleggers in Nederland en elders buiten de Verenigde Staten onder Regulation S van de U.S. Securities Act 1933, zoals gewijzigd, tegen een prijs welke minimaal gelijk is aan de Emissieprijs vermeerderd met eventuele kosten die samenhangen met het verkrijgen van zulke kopers (de "Rump Plaatsing"). De Rump Plaatsing zal naar verwachting eindigen niet later dan 17.40 uur Nederlandse tijd op 14 december 2004. Aangeboden Aandelen waarop niet is ingeschreven door de uitoefening van PARs en welke niet zijn verkocht door de Joint Bookrunners in de Rump Plaatsing, zullen worden gekocht door ING Bank N.V., Deutsche Bank AG London, Fortis Bank (Nederland) N.V., NIB Capital Bank N.V. en Lloyds TSB Bank Plc (de "Underwriters") tegen de Emissieprijs.

Na voltooiing van de Rump Plaatsing en wanneer de totale opbrengst van aangeboden en gekochte Rump Aandelen na aftrek van kosten (inclusief eventuele omzetbelasting) hoger is dan de totale Emissieprijs van deze Rump Aandelen (de "Meeropbrengst"), dan zal iedere houder van een PAR welk niet werd uitgeoefend aan het einde van de uitoefenperiode, behalve als beschreven hieronder, gerechtigd zijn een deel van de Meeropbrengst te ontvangen in geld in verhouding tot het aantal niet-uitgeoefende PARs zoals weergegeven in het effectendepot van de betreffende houder (de "Niet-uitgeoefende PAR Betaling"). Wanneer de Meeropbrengst gedeeld door het aantal niet-uitgeoefende PARs EUR 0,01 of minder is per niet-uitgeoefende PAR, zal er geen Niet-uitgeoefende PAR Betaling plaatsvinden aan houders van niet-uitgeoefende PARs, maar zal de Meeropbrengst toekomen aan de Underwriters. Kendrion zal niet gerechtigd zijn tot enige Meeropbrengst.

Enige Niet-uitgeoefende PAR Betaling aan de houders van niet-uitgeoefende PARs zal zo spoedig mogelijk na voltooiing van de uitgifte worden gedaan en zal worden gecrediteerd ten behoeve van de houders via Euroclear Nederland, Euroclear and Clearstream, Luxemburg. Betaling zal alleen plaatsvinden in euro's, zonder rente en na aftrek van eventuele belastingen. Wanneer Kendrion heeft aangekondigd dat er een Meeropbrengst beschikbaar is voor houders van niet-uitgeoefende PARs en houders hebben geen betaling ontvangen binnen een redelijke tijd na de voltooiing van de uitgifte dan dienen zulke houders contact op te nemen met de financiële instelling waar zij de niet-uitgeoefende PARs houden.

Noch Kendrion, noch de Subscription Agent, noch de Underwriters, noch enig ander persoon die zorg draagt voor inschrijving op de Rump Aandelen, kan verantwoordelijk worden gehouden voor het ontbreken van een Meeropbrengst als gevolg van enige verkoop van de Rump Aandelen in de Rump Plaatsing. Toewijzing van de Aangeboden Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 14 december 2004. Betaling op en levering van de Aangeboden Aandelen zal naar verwachting plaatsvinden op 17 december 2004.

In verband met de uitgifte kan ING Investment Banking of enig ander persoon die voor haar optreedt, transacties bewerkstelligen op Euronext Amsterdam, of ergens anders in de open markt, of op een andere manier in verband met de distributie van aandelen Kendrion, met het oog op het stabiliseren of onderhouden van de marktprijs van aandelen Kendrion op andere niveaus dan die welke anders tot stand zouden zijn gekomen in de markt, mits zulke transacties in overeenstemming zijn met de toepasselijke regelgeving. Zulke stabilisatie, wanneer aangevangen, mag op ieder moment worden beëindigd en zal in ieder geval worden beëindigd 30 dagen na de datum van betaling op en levering van de Aangeboden Aandelen, welke naar verwachting zal plaatsvinden op 17 december 2004.

Profiel Kendrion N.V.

Kendrion N.V. is een internationaal bedrijf met circa 3.200 werknemers in 16 Europese landen en Hong Kong.

Kendrion streeft naar nichemarktleiderschap in business-to-business markten. Zo ontwikkelt Kendrion hoogwaardige industriële componenten en verleent Kendrion diensten op het gebied van kunststofhalffabrikaten en bevestigingsmaterialen. Karakteristiek voor Kendrion zijn gemotiveerd lokaal ondernemerschap, kwaliteitsmanagement in ruime zin en logistieke expertise.

Het aandeel Kendrion is genoteerd aan de effectenbeurs Euronext Amsterdam en opgenomen in de Euronext index NextPrime.

Zeist, 13 december 2004

De directie van Kendrion N.V.

Voor nadere informatie:

Kendrion N.V.
De heer P. Veenema
Utrechtseweg 33
3704 HA ZEIST
Tel: 030 - 699.72.50
Fax: 030 - 695.11.65
Website: www.kendrion.com

---- --