Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij (KNRM)


IJmuiden, 13 december 2004
PERSBERICHT: Demoboot centraal op Hiswa-Veiligheidseiland

Veilig het water op motto van deelnemers Veiligheidseiland

Tijdens de 50e Hiswa zullen negen organisaties die het thema veiligheid serieus nemen het Veiligheidseiland in de Westhal van de RAI formeren. In de presentatie staat de Demoboot centraal. Deze opengewerkte zeilboot is ontwikkeld om bezoekers een kijkje te laten nemen naar gemonteerde reddingmiddelen en andere apparatuur die de veiligheid voor schip en bemanning bevorderen. Rondom de Demoboot presenteren de bedrijven Datema Delfzijl, MarinAssist, SECUMAR benelux en Stazo Marine Equipment hun producten en de organisaties Dienst der Hydrografie, Waterpolitie, Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij en Reddingsbrigades Nederland hun diensten.

Onder het motto Veilig het water op presenteren de deelnemers van het Veiligheidseiland met name de producten die een directe link met veiligheid hebben. Uit voorgaande jaren is inmiddels gebleken dat er veel vraag is naar voorlichting op dit gebied. Welke reddingmiddelen moet ik aan boord hebben als ik een oversteek naar Engeland wil maken? en Kan ik met mijn telefoon hulp inroepen op de Waddenzee?, zijn veelgestelde vragen.

Bezoekers die de bon uit de Hiswa catalogus op het Veiligheidseiland inleveren maken iedere dag kans op prijzen met een hoog veiligheidsgehalte.

De deelnemers van het Veiligheidseiland 2005 zijn:
- Datema Delfzijl bv advies in aanschaf redding-en veiligheidmiddelen;
- Demoboot* demonstratie veiligheid aan boord;
- Dienst der Hydrografie advies digitaal kaartmateriaal;
- Waterpolitie informeert over het vernieuwde BPR;
- KNRM voorlichting voorkomen van ongevallen;
- MarinAssist advies keuring en aankoop van reddingvlotten;
- Reddingsbrigades Nederland voorlichting voorkomen van ongevallen;
- SECUMAR benelux bv advies aankoop reddingvesten en keuring van reddingvesten;

- STAZO Marine Equipment b.v. voorlichting diefstalpreventie.


* De Demoboot is een samenwerking van NKIP, Aquaverium, Mastervolt, Datema Delfzijl, Cuno B.V., het Gascentrum Noord Nederland, Klaas Goos Watersport, Yanmar, Merford en de KNRM.

EINDE PERSBERICHT