GroenLinks

Kathalijne Buitenweg op de catwalk voor het Reumafonds

11 december 2004

GroenLinks-europarlementariër Kathalijne Buitenweg betreedt maandag 13 december de catwalk tijdens een modeshow van het Reumafonds. Samen met onder andere Hadassah de Boer, Daphne Dekkers en Hugo Metsers showt ze het SupporTshirt dat door topontwerper AZIZ voor het fonds is ontworpen.

Met het SupporTshirt dragen mensen de boodschap uit dat ze het belangrijk vinden dat reumapatiënten steun en begrip krijgen van collega's. Uit onderzoek blijkt dat het ontbreken van steun op de werkvloer een van de grootste uitvalsrisico's is voor mensen met reuma. Maar liefst anderhalf miljoen Nederlanders lijden aan een vorm van deze aandoening. Het SupporTshirt kan vanaf drie januari voor 25 euro in een mannen- en vrouwenuitvoering besteld worden via: www.supportshirt.nl.

Voorafgaand aan de show in de Amsterdamse club 11 reikt Anita Witzier de Support Award uit. Deze gaat naar iemand die op het werk een collega met reuma ondersteunt. Meer informatie over de Support Award en het SupporTshirt is te vinden via:

http://www.reumafonds.nl/reumafonds/watdoenwe/supportaward/supportshirt

«