Ingezonden persbericht

De opkomst van on-line dating

Nieuwe onafhankelijke website helpt kiezen zonder kosten

AMSTERDAM, 20041212 -- Ongeveer 16 procent van de relaties in Nederland komt tot stand door middel van een datingsite . In de top 250 van best bezochte Nederlandse websites staan maar liefst vier websites die zich volledig richten op het 'digitaal matchen' van singles . "Het einde van de groei is nog niet in zicht" zegt Eric Klaassen, de oprichter van Start2Date.nl, de eerste overkoepelende en onafhankelijke Nederlandse internetsite die inspeelt op de grote groei van de on-line datingmarkt.


Nu het buiten guurder wordt en de kerst en oud & nieuw naderen, krijgen veel singles in Nederland weer behoefte aan een vaste partner. Maar ook voor een leuke flirt, een avondje uit of contact via de e-mail bezoeken veel vrijgezellen tegenwoordig een internet site. En zeker niet alleen zielige singles of eenzame alleenstaanden ontdekken dat on-line daten zowel gemakkelijk als effectief is. De dating websites in Nederland groeien dan ook als paddestoelen uit de grond. Inmiddels zijn er meer dan 200 websites in Nederland te vinden waar men kan zoeken naar een digitale date.
Een 20-jarige bedrijfskundestudent ontdekte een mogelijkheid om door de vele bomen het bos nog te kunnen zien. Zo ontstond Start2Date, het nieuwe Nederlandse startpunt voor "digitaal daten"
Door het opgeven van zijn of haar voorkeuren, leidt Start2Date de bezoeker naar de meest geschikte datingpagina en vervolgens kan men hier meteen kosteloos inschrijven. "Start2Date is de eerste en enige website in Nederland", zegt Eric Klaassen, "die het kaf van het koren scheidt en singles écht objectief en kosteloos advies geeft."

On-line dating is in korte tijd enorm populair geworden: elke maand komen er wel een paar nieuwe datingwebsites bij. "Voor de single die via internet wil daten is het aanbod niet te overzien", vervolgt Eric Klaassen, "zo ontstond het idee om een objectieve, overkoepelende website te maken, die de weg wijst naar de juiste dating site. Kiezen zonder kosten, als het ware." Mensen die voor het eerst gaan daten via internet kunnen niet alleen de meest geschikte site vinden op Start2Date; ook aan achtergrondinformatie over on-line dating is gedacht. "Veel mensen schrijven zich in op een datingwebsite, en zijn dan teleurgesteld over de resultaten. Niet verwonderlijk als je ziet hoe sommige mensen hun profiel invullen."

Naast deze 'zoekmachine' voor datingwebsites, bevat de website ook een schat aan informatie over allerlei onderwerpen rondom het onderwerp 'dating'. Zo geeft de nieuwe overkoepelende website Start2Date handige adviezen over het invullen van je profiel op een datingwebsite:
* Je profiel is eigenlijk een korte samenvatting van wie jij bent en wat voor partner je zoekt. Het is (naast je eventuele foto) het enige dat andere singles van jou te zien krijgen. Gebruik daarom geen dooddoeners, maar probeer zo specifiek mogelijk te zijn.
* Vul delen van je profiel die je niet belangrijk vindt niet in. Niets is verplicht. Vind je het niet belangrijk dat mensen bijvoorbeeld weten wat je godsdienst of opleidingsniveau is, laat het invulvakje hier dan leeg of schrijf iets in de trant van: "Dat vertel ik je later nog".
* Lieg nooit in je profiel, bijvoorbeeld over je leeftijd. Maak een positieve tekst over jezelf, maar overdrijf zaken niet. Mocht het uiteindelijk écht tot een serieuze afspraak komen, dan kan een klein leugentje voor vervelende situaties zorgen...
* Met een foto bij je profiel plaatst, krijg je veel meer reacties. Zorg dat je er alleen op staat. Je potentiële date zit niet te wachten op een kiekje van je vrienden of je huisdier...
* Vermeld in de persoonlijke tekst van je profiel niet alleen je pluspunten, maar wees ook zo eerlijk om een paar negatieve eigenschappen van jezelf te noemen.
* Vul je profiel netjes in. Spelfouten, slordige zinnen en grammaticafouten staan hoog in de top 10 van ergernissen.
* Vertel in je profiel altijd wat jij zelf zoekt in een date. Val je op een sportieve partner? Vind je het belangrijk dat je date (geen) kinderen heeft? Moet je date een dierenliefhebber zijn? Het vermelden van al dit soort zaken is belangrijk; het vergroot je kansen op het vinden van de ideale date. Leg daarnaast uit wat je wilt bereiken met digital daten. Op die manier voorkom je misverstanden.
* Tenslotte: onthoud dat je profiel een afspiegeling is van hoe jij bent. Geef daarom de ander de kans om iets interessants aan je op te merken!

Naast talrijke adviezen voor on-line dating geeft Start2Date ook informatie over verliefdheid, de rol van lichaamstaal, de kunst van het flirten, adviezen over dating etiquette, en zelfs suggesties om een romantisch samenzijn muzikaal op te luisteren. Ook aan de 'technische' aspecten van het daten wordt aandacht besteed, zoals aan de techniek van het flirten en het kussen. Start2Date helpt je bovendien ook verder op weg nadat de eerste stap is gezet: de bezoeker krijgt adviezen over de vervolgafspraakjes!

Meer op: www.start2date.nl
Start2Date - hèt nieuwe startpunt voor digital dating

Over de oprichter van Start2Date

Eric Klaassen (zelf ook nog single!) is een 20-jarige student Bedrijfswetenschappen. Hij was al jong gefascineerd van internet en Start2Date is eigenlijk 'een uit de hand gelopen hobby'. De jonge student is ambitieus en verwacht veel van Start2Date. On-line dating maakt een enorme groei door, maar tot nu toe was er nog geen Nederlandse overkoepelende en kosteloze website voor objectieve adviezen en keuzemogelijkheden.




Ingezonden persbericht