Persbericht

AEGON

LA MONDIALE en AEGON versterken hun samenwerkingsverband door uitgifte van nieuwe aandelen LA MONDIALE PARTICIPATIONS

Parijs, Den Haag, 13 december 2004 Na twee jaar succesvolle samenwerking en met goede vooruitzichten voor verdere gezamenlijke groei, zal AEGON's belang in LA MONDIALE PARTICIPATIONS, dochteronderneming van LA MONDIALE Mutuelle, toenemen van 20% naar 35% door uitgifte van nieuwe aandelen. Deze vandaag bekendgemaakte versterking van de samenwerking biedt beide partners de mogelijkheid het groeipotentieel van de Franse en Europese pensioenmarkten te benutten.

Sinds de oprichting heeft het samenwerkingsverband van AEGON en LA MONDIALE tot enkele belangrijke resultaten geleid, waaronder de oprichting van het eerste gespecialiseerde Europese netwerk voor collectieve pensioenen (AEGON Pension Network) als antwoord op de sterke groei van de Europese pensioenmarkten, en de ontwikkeling van een op expats gericht platform in Luxemburg.

Door gebruik te maken van de uitgebreide expertise van AEGON was LA MONDIALE bovendien de eerste in Frankrijk die met succes een nieuw distributiekanaal heeft ontwikkeld. Via dit distributiekanaal, algemeen bekend als worksite marketing, worden individuele medewerkers op hun werkplek benaderd met pensioenen en langetermijn spaarproducten.

"De uitbreiding van de samenwerking met LA MONDIALE bevestigt onze gemeenschappelijke visie op de mogelijkheden van de Europese pensioenmarkten", zei AEGON's voorzitter van de Raad van Bestuur Donald J. Shepard. "Het aanbieden van innovatieve pensioenoplossingen die inspelen op de veranderende behoeftes in Frankrijk en Europa is prioriteit voor zowel LA MONDIALE als AEGON."

Patrick Peugeot, voorzitter en CEO van LA MONDIALE, zei: "Deze overeenkomst biedt ons de mogelijkheid wederzijdse ervaringen op het gebied van pensioenen uit te wisselen en samen winstgevende activiteiten te ontwikkelen. LA MONDIALE Mutuelle blijft een 65% aandeelhouder in LA MONDIALE PARTICIPATIONS."

Over LA MONDIALE
LA MONDIALE is een Franse onderlinge levensverzekeringsgroep. De groep is specialist op het gebied van pensioenen en levensverzekeringen. Als achtste grootste speler op de Franse levensverzekeringsmarkt in 2003 heeft de onderneming een brede distributiestrategie ontwikkeld waarbij gebruik wordt gemaakt van eigen netwerken naast samenwerkingsverbanden. De groep is actief in Frankrijk, de overzeese Franse gebieden, Luxemburg en Spanje. LA MONDIALE is een van de financieel sterkste levensverzekeraars in Frankrijk en heeft de rating A+ van Standard & Poor's en Fitch Ratings.

LA MONDIALE PARTICIPATIONS is in 1999 opgericht door LA MONDIALE Mutuelle voor de activiteiten die geen onderlinge karakter hebben:
* LA MONDIALE Partenaire is leider in Frankrijk op het gebied van de distributie van gespecialiseerde spaarproducten via derde partijen, zoals banken en netwerken van financiële adviseurs. LA MONDIALE Partenaire heeft momenteel EUR 13 miljard beheerd vermogen;

* Arial Assurance is de nummer één in Frankrijk op het gebied van collectieve pensioenplannen voor grote ondernemingen. De premie-omzet bedroeg EUR 872 miljoen in 2003. AG2R, de grootste onderlinge verzekeraar op het gebied van ziektekosten en ongevallen is een strategische partner van LA MONDIALE en heeft een 50%-belang in Arial;

* LA MONDIALE EUROPARTNER (Luxemburg) is een Europese gespecialiseerde onderneming, die pensioenen voor expats aanbiedt. De onderneming heeft EUR 750 miljoen beheerd vermogen.

Door de oprichting van LA MONDIALE PARTICIPATIONS heeft de groep zichzelf kunnen ontwikkelen terwijl de volledige autonomie van de onderlinge behouden is gebleven. Bovendien heeft het de groep toegang gegeven tot een breder scala aan financieringsmogelijkheden: ingehouden winsten, achtergestelde schulden en financiering middels minderheidsbelangen.

Over AEGON N.V.
AEGON N.V. is de holding van een van s werelds grootste beursgenoteerde verzekeraars op basis van beurswaarde en balanstotaal. De AEGON Groep heeft het hoofdkantoor in Nederland en heeft wereldwijd meer dan 27.000 medewerkers.

De kernactiviteiten van AEGON bestaan uit levensverzekeringen, pensioenen, spaar- en beleggingsproducten. De groep is ook actief in ziekte- en ongevallenverzekeringen, overige schadeverzekeringen en heeft beperkte bankactiviteiten. De drie grootste markten van AEGON zijn de Verenigde Staten, Nederland en het Verenigd Koninkrijk. De groep is tevens actief in een aantal andere landen, waaronder Canada, China, Hongarije, Spanje en Taiwan.

Door AEGON's gedecentraliseerde organisatie wordt productvernieuwing gestimuleerd en waardecreatie beloond. Ook wordt een aanpak gericht op diversificatie van merken en distributiekanalen bevorderd. De lokale units ontwikkelen nieuwe producten en diensten, waarbij zij zich voortdurend op kostenbeheersing richten en gebruik maken van een breed scala aan distributiekanalen om in de behoeften van de klant te voorzien.

---

LA MONDIALE
Perscontacten

Laure Le Roch
Tel. +33 (0)1 44 94 67 54
e-mail

website www.lamondiale.com

AEGON N.V.
Group Corporate Affairs & Investor Relations

Analisten & beleggers + 31 70 344 83 05
Media + 31 70 344 83 44
e-mail