Ingezonden persbericht


Persbericht

Amsterdam, 13 december 2004

Nieuw softwarepakket ondersteunt integraal verzuimbeleid

AMSTERDAM - In januari 2005 verschijnt het softwarepakket Dossier Manager 5, dat het totale verzuimtraject ondersteunt voor alle betrokken partijen. Zij kunnen snel en eenvoudig gegevens verzamelen, raadplegen en wijzigen. De software is ontwikkeld door MediSoft Dossier Manager BV te Amsterdam, specialist in digitale dossiers.

"Dit pakket is bedacht en geschreven vanuit de praktijk", zegt Marc Ligthart van MediSoft. "Betrokken partijen kunnen hiermee samen werken aan gerichte verzuimbegeleiding, het terugdringen van verzuim en arbeidsongeschiktheid. Een persoonsgebonden digitaal dossier vormt het hart van de software, het Elektronisch Sociaal Medisch Dossier (ESMD). Gegevens zijn snel en eenvoudig te raadplegen en te wijzigen. Met behulp van autorisaties kan men bepalen wie welke dossiergegevens mag inzien en aanpassen. Om de professional te ondersteunen, bevat Dossier Manager 5 tal van hulpmiddelen. Zo kunnen rapportages en formulieren in een handomdraai worden gegenereerd."

Iedereen die bij de sociaal-medische zorg, verzuimbegeleiding en reïntegratie is betrokken, wordt sinds begin jaren '90 geconfronteerd met een toenemende complexiteit rond de uitvoering van taken. Een veranderende regelgeving, nieuwe samenwerkingsverbanden en een meer klantgerichte benadering stellen steeds hogere eisen aan de interne organisatie en de beheersing van de werkprocessen.

Nu de verplichting om een Arbo-dienst in de arm te nemen per 1 juli 2005 vervalt, besluiten steeds meer bedrijven de Arbo-dienstverlening in meer of mindere mate zelf te gaan uitvoeren. Ligthart, werkzaam als bedrijfs- en verzekeringsarts bij WOSM en BBP ARBO, weet echter uit ervaring dat relevante gegevens rond ziekte en verzuim in veel bedrijven niet centraal beschikbaar en snel toegankelijk zijn. "Met dit softwarepakket wint je verzuimbeleid aan slagkracht. Bij het ontwikkelen van de software waren wij ons continu bewust van de veranderingen in de uitvoering van het sociale zorgstelsel, en van de behoefte aan eenvoud en efficiency. Dit pakket biedt voor alle partijen de flexibiliteit, structuur en de juiste ondersteuning om met elkaar te werken aan een effectieve en kwalitatief hoogstaande zorgaanpak", aldus Ligthart. Info en demo: www.dossiermanager.nl

Noot voor de redactie (