Eemland zuid, 09.00 uur

Utrecht 13-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland zuid

Lekke waterleiding

AMERSFOORT Op zondag 12 december zorgde een lekke waterleiding voor veel overlast.

Rond 10.10 uur kregen de hulpdiensten de melding dat op de Hogeweg op het terrein van een waterbedrijf water uit de grond spoot. Ter plaatse bleek dat een waterleiding was gesprongen. Daardoor liep een deel van het terrein onder en ook een deel van de Hogeweg en de oprit van de snelweg A28 kwamen onder water te staan.

De oprit van de snelweg en de rijstroken op de Hogeweg vanuit Amersfoort en vanuit Hoevelaken werden afgesloten. De afsluiting duurde van 10.30 uur tot 13.00 uur. Door de brandweer werden diverse putten vrijgemaakt en geultjes gegraven om het water af te kunnen voeren.

Verkeerstwist

AMERSFOORT Op zondag 12 december kregen twee automobilisten het met elkaar aan de stok.

Rond 12.15 uur stond een 18-jarige automobilist uit Harderwijk op de Rondweg Noord voor de rijstrook voor het recht doorgaand verkeer te wachten voor rood verkeerslicht. Rechts naast hem stond een auto voorgesorteerd voor het verkeer voor rechts af. Toen het verkeerslicht op groen sprong, trok de Harderwijker op. Tegelijkertijd trok de automobilist naast hem ook op, sloeg niet rechtsaf, maar reed rechtsdoor. De Harderwijker kon hem echter niet meer voorlaten en de ander moest daardoor achter hem invoegen.

Bij het volgende verkeerslicht moesten beiden stoppen. De andere bestuurder stapte uit en liep op de Harderwijker af. Hij schreeuwde hem toe, pakte hem beet en gaf hem een vuistslag in zijn gezicht. De verdachte liep daarna terug naar zijn auto en reed weg.

Het slachtoffer noteerde het kenteken van de auto van de verdachte en deed aangifte van mishandeling. Hij liep licht letsel in zijn gezicht op. De politie stelt een onderzoek in.