Politie Limburg-Zuid

Valse aangifte na aanrijding

Beek 13-12-2004 - In de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 december 2004 deed een 24-jarige man uit Munstergeleen bij de politie aangifte van diefstal van zijn auto.

Aanvankelijk verklaarde hij samen met zijn 28-jarige eveneens in Munstergeleen wonende vriend op stap te zijn geweest in Beek. Toen ze wilden vertrekken, bleek dat de auto vanaf een parkeerterrein gestolen was. Toen ze daarop naar huis liepen, kwamen ze de auto onderweg tegen op de Polychemstraat in Beek.

Door een aanrijding bleek het voertuig flink beschadigd te zijn. Daarop werd de politie gebeld en werd aangifte van diefstal gedaan. Omdat de politie twijfels had omtrent de waarheid van het verhaal, werd het tweetal nader aan de tand gevoeld. Al vlug spraken ze elkaar tegen en kwam men met het juiste verhaal op de proppen. De vriend bleek met de auto gereden te hebben terwijl de eigenaar naast hem zat. Deze vond dat hij teveel gedronken had om nog te kunnen rijden. Zijn vriend dacht daar anders over en wilde de auto naar huis rijden. Onderweg reed hij over enkele grote keien waardoor de auto niet meer verder kon. Men bedacht toen de diefstal om onder de zaak uit te komen. Helaas voor hen viel men door de mand. Beiden werden aangehouden. Omdat de 28-jarige bestuurder alcohol gedronken had, moest hij een blaastest ondergaan. Dat leverde een promillage op van
1,93. Hij verklaarde ongeveer 20-30 pilsjes gedronken te hebben. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt. Tegen de eigenaar die valse aangifte deed, werd snelrecht toegepast. Hem werd door justitie een boete opgelegd van 220.