Ingezonden persbericht


Arctic Paper implementeert webMethods Fabric voor opzet en beheer van een geïntegreerde infrastructuur

webMethods helpt Arctic Paper met totstandbrenging van 'best of breed' strategie

AMSTERDAM - 13 december 2004 - webMethods, Inc. (Nasdaq: WEBM), een toonaangevend aanbieder van bedrijfsintegratieoplossingen, maakt vandaag bekend dat Arctic Paper AB, Europees producent van hoogwaardige papierproducten voor de grafische industrie, gekozen heeft voor de implementatie van het webMethods Enterprise Services Platform. De implementatie van het webMethods Enterprise Services Platform zorgt voor een geïntegreerde technologie-infrastructuur, waarmee de efficiëntie van bedrijfsprocessen wordt verbeterd en optimaal gebruik wordt gemaakt van de reeds aanwezige technologie. Het Enterprise Services Platform is onderdeel van de recent geïntroduceerde webMethods Fabric productsuite.

De strategie van Arctic Paper op het gebied van technologie is gebaseerd op 'best of breed', wat betekent dat de organisatie verscheidene ERP-toepassingen naast elkaar gebruikt, om aan de hoge kwaliteitseisen te voldoen. Deze strategie maakt het integreren van de verschillende systemen echter tot een ware uitdaging.

Het door webMethods uit te voeren project omvat de integratie van de aanwezige ERP-systemen van onder andere Maximo en Peoplesoft, die verspreid staan over drie locaties in Zweden en Polen. Het doel is om de informatie van de verschillende ERP-systemen automatisch door een keten van gekoppelde toepassingen te laten stromen. Mogelijke fouten door het handmatig overzetten van gegevens van het ene ERP-systeem naar het andere worden zo vermeden. De bedrijfsprocessen kunnen tevens veel sneller en efficiënter verlopen, wat Arctic Paper tijd en geld zal besparen. Daarnaast verwacht Arctic Paper dat ook de klanttevredenheid omhoog zal gaan, wat uiteindelijk tot uitdrukking moet komen in een hogere winstmarge.

"We hebben gekozen voor het webMethods Enterprise Services Platform, omdat deze oplossing zorgt voor een eenvoudige en kostenbesparende integratie van onze reeds aanwezige systemen, waardoor we meer waarde kunnen halen uit onze bestaande infrastructuur," zegt Peter Liljenberg, information technology manager bij Arctic Paper. "Hierdoor kunnen we efficiënter opereren, onze klanten een betere dienstverlening bieden en zijn we goed voorbereid op mogelijke uitbreidingen in de toekomst."

Een van de uitbreidingen waar Arctic Paper nu al mee bezig is, is om de Enterprise Resource Planning met minimale ontwikkeltijd uit te breiden naar leveranciers, partners en afnemers. Het webMethods Enterprise Services Platform maakt de gewenste real-time integratie met derden mogelijk via het Internet of een VPN en zorgt voor de benodigde procesautomatisering, procesoptimalisatie en uitwisseling van informatie in real-time over de grenzen van de eigen organisatie heen.

Over Arctic Paper

Arctic Paper is gespecialiseerd in de productie van hoogwaardig papier voor grafische toepassingen en neemt op dit gebied een vooraanstaande positie in binnen Europa. Het hoofdkantoor van Arctic Paper staat in Gotenborg, Zweden. De onderneming beschikt over meerdere productiefaciliteiten in Zweden en Polen en heeft verkoopkantoren over heel Europa. De producten worden onder andere verkocht onder merknamen als Amber, Arctic en Munken. De onderneming haalt een omzet van circa 3,2 miljoen Zweedse kronen met ongeveer 1500 medewerkers.

Ingezonden persbericht