Provincie Overijssel

Gedeputeerde Abbenhues in gesprek met jonge ondernemers

Bij het software bedrijf Muldis in Deventer ontmoette donderdag ochtend vroeg innivatie-gedeputeerde Carry Abbenhues en ondernemers elkaar bij een ontbijtje. De ervaringen kwamen op tafel van een jaar netwerken tussen jonge ondernemingen vanuit het KIDS traject, een traject voor kennisintensieve doorstarters in de regio Stedendriehoek. Wat heeft het opgeleverd? Een duidelijke verbetering van je ondernemersvaardigheden!

Een Deventer software bedrijf vormde vorige week donderdag het decor voor een bijeenkomst tussen gedeputeerde Abbenhues en ICT-ondernemers. Aan de ontbijttafel werden ervaringen uitgewisseld van een jaar netwerken tussen jonge ondernemingen vanuit het KIDS traject. Dit is een traject voor kennisintensieve doorstarters in de regio Stedendriehoek. De conclusie was duidelijk: de ondernemersvaardigheden van de starter waren duidelijk verbeterd dankzij de inspanningen van het KIDS-traject.

"Want wat leer je van een zolderkamer en een computerscherm?" zegt Peter Heijboer van ErgoStore in Deventer. "Je wordt een betere ondernemer en kunt in vertrouwen met elkaar sparren. Openheid naar elkaar toe is cruciaal, je onzekerheden rondom je ondernemerschap durven bespreken. In andere netwerken doe je juist je best om de onderneming zo voordelig mogelijk te 'verkopen'." De grootste meerwaarde, zo zeggen de ondernemers, is dat ze met hun bedrijf verder zijn gekomen.

Duidelijk wordt dat de provincie en deze ondernemers een grote gemene deler hebben die zich uitmondt in economische groei. Verhoging van de omzet en winstgroei vertalen zich al snel in groei van werkgelegenheid. De provincie Overijssel heeft in haar sociaal- economische uitvoeringsprogramma het creëren van werkgelegenheid hoog op de agenda staan. Dat wordt onder andere gerealiseerd door ruimte te geven voor ondernemen en het innovatievermogen van ondernemers te prikkelen.

Netwerk voor vernieuwing

Om een vervolg te kunnen geven aan de goede resultaten voor de ondernemers en de provincie is het de bedoeling om een vervolgtraject op de zetten: Innovateam. Een netwerk van grote regionale ondernemingen, nieuwe bedrijven en van de creatieve industrie gericht op het inzetten van vernieuwing en verandering. Innovateam is een verdiepingsslag ten opzichte van het KIDS traject.

De verdieping en het unieke zit 'm in de combinatie van de drie soorten van bedrijvigheid, gevestigde, nieuwe, en creatieve ondernemers die elkaar vinden in nieuwe ontwikkelingen en daarmee dus nieuwe ontwikkelingen in de markt te kunnen zetten. Jong en oud, groot en klein, economie en cultuur kruipen zo dichter naar elkaar toe.

Innovateam

Innovateam is een nieuw, exclusief netwerkconcept, dat de unieke mogelijkheid biedt te innoveren in teamverband. Met maximaal 15 regionale collega-ondernemers die duidelijk niet geselecteerd worden op hun blauwe ogen. Wel op vernieuwingsdrang, ervaring en creativiteit. Een gevarieerd gezelschap van jonge ondernemers met ideeën, grote innovatieve ondernemers met ervaring en ondernemers uit de creatieve sector om het broedproces te stimuleren. Innovateam biedt een sterke mix van specifieke competenties, kennis, ideeën en nieuwe contacten waar elke deelnemer zeker zijn voordeel mee kan doen.

Nieuwsredactie@prv-overijssel.nl

© 2004 Provincie Overijssel