Gemeente Zwolle

Voorlichting aan scholieren over vuurwerk van groot belang

Het belang van goede voorlichting rond het omgaan en afsteken van vuurwerk door de jeugd is enorm. De gemeente Zwolle en alle andere participanten van Regio IJsselland spannen zich ieder jaar weer in om zoveel mogelijk leerlingen van het basis en voortgezet onderwijs te wijzen op de gevaren van vuurwerk. Daarom sluit het bureau Halt IJsselland dit jaar een samenwerkingsovereenkomst met de Gereformeerde Hogeschool.

Deze overeenkomst houdt in dat studenten worden getraind in het geven van vuurwerklessen. Daarna gaan zij aan de slag op de scholen. Al eerder werd in 1995 een dergelijke samenwerking aangegaan met Christelijke Hogeschool Windesheim. Begon het project in 1995 met bezoeken aan 53 scholen, anno 2004 zijn dat er maar liefst 233.
Dat betekent dat dit jaar ruim 12.500 jongeren op een positieve manier wordt geleerd veilig om te gaan met vuurwerk.

Op donderdag 16 december om 09.45 ondertekenen burgemeester H.J. Meijer en de voorzitter van de raad van bestuur van de Gereformeerde Hogeschool, drs. J.D. Schaap de samenwerkingsovereenkomst. Na deze handeling wordt een vuurwerkles verzorgd voor een groep leerlingen van de Prof. Dr. K. Schilderschool aan de Ingelandenhof 1 in Zwolle.


---