Ingezonden persbericht


Amersfoort, 16 december 2004

Overname AFAB van miljoenenclaim op DSB

AMERSFOORT - AFAB Geldservice BV wil Debet Card Services BV te Uden overnemen, inclusief de miljoenenclaim die dit bedrijf heeft op concurrent DSB.

AFAB Geldservice BV is na DSB de grootste professionele kredietbemiddelaar van Nederland en hoofdsponsor van Vitesse. Met Debet Card Services BV, voorheen DSB Shop BV, lopen onderhandelingen over overname van bedrijfsactiviteiten en vennootschap.

Debet Card Services BV heeft zich afgelopen jaren ontwikkeld als een fullservice kredietbemiddelaar voor specifiek kleine geldleningen. De activiteit van Debet Card Services BV past bij de groeistrategie van AFAB met een eigen voorschotbank.

Saillant detail is dat Debet Card Services BV tevens is verwikkeld in twee rechtszaken met DSB. In een bodemprocedure wordt een schadeclaim gevorderd van ruim acht miljoen euro. Na tussenkomst van de rechter heeft DSB een bankgarantie moeten afgeven van drie miljoen euro ter zekerheidsstelling van vorderingen in een bodemprocedure. Bij een overname zal AFAB op concurrent DSB deze miljoenenclaim handhaven.

Noot voor de redactie (

Ingezonden persbericht