Binnensticht, 10.35 uur

Utrecht 16-12-2004 - Nieuwsberichten district Binnensticht

Teveel op

ZEIST In de nacht van woensdag 15 op donderdag 16 december werd een automobilist aangehouden omdat hij teveel had gedronken.

Rond 03.50 uur werd op de Prinses Margrietlaan een 24-jarige automobilist uit Nieuwegein gecontroleerd. Hij bleek teveel te hebben gedronken en werd aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 395 ug/l, terwijl wettelijk maximaal 220 ug/l is toegestaan. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Bestelbusje tegen boom

DE BILT Op woensdag 15 december ging een automobilist er na een aanrijding te voet vandoor.

Rond 22.30 uur reed een automobilist met een bestelbusje over de Amersfoortseweg en sloeg linksaf de Utrechtseweg op. Daarbij raakte hij van de weg, reed een lantaarnpaal uit de grond en kwam tegen een boom tot stilstand. Vervolgens ging hij er te voet vandoor. Een getuige gaf dit door aan de politie.

Politiemensen die ter plaatse gingen, zagen de verdachte op de Utrechtseweg lopen. Daarop werd de verdachte, een 33-jarige man uit Zeist, aangehouden. Bij de ademanalyse in het politiebureau blies hij 660 ug/l, drie keer de maximaal toegestane hoeveelheid van 220 ug/l. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt voor het verlaten van de plaats van het ongeval en voor rijden onder invloed van alcohol. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Van fietsen beroofd

DRIEBERGEN-RIJSENBURG Op woensdag 15 december werden twee mensen van hun fietsen beroofd.

Rond 22.45 uur werd een 17-jarige jongen uit Driebergen-Rijsenburg op de hoek van de Traaij met de Hoofdstraat door twee verdachten van zijn fiets geslagen en vervolgens van zijn fiets beroofd. Kort daarna werd een 42-jarige automobilist uit Driebergen-Rijsenburg op de Bosstraat door twee jongens op een fiets mishandeld. Hij liep daarbij een gebroken neus en een gekneusde oogkas op. Ongeveer tien minuten daarna werd door vermoedelijk dezelfde verdachten op dezelfde straat een 18-jarige vrouw uit Driebregen-Rijsenburg van haar fiets geslagen en vervolgens van haar fiets beroofd. Zij liep daarbij letsel aan haar hoofd, heup en been op.

Door meerdere politie-eenheden werd in de omgeving naar de twee verdachten uitgekeken. Daarbij werd één van hen, een 25-jarige man uit Driebergen-Rijsenburg, op de Korte Dreef aangehouden. Hij is in het politiebureau ingesloten. De gestolen fietsen zijn niet meer aangetroffen. Naar de tweede verdachte wordt een nader onderzoek ingesteld.

Bromfietser gewond

ZEIST Op woensdag 15 december raakte een bromfietser gewond bij een aanrijding met een auto.

Rond 18.30 uur reed een 15-jarige bromfietser uit Zeist vanaf de A.C. Kerkhofflaan de Churchilllaan op. Daarbij verleende hij geen voorrang aan een voor hem van links komende 46-jarige automobilist uit Hoevelaken, met een aanrijding tot gevolg.

De bromfietser is met vooralsnog onbekend letsel per ambulance naar het UMC in Utrecht gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar het ongeval en naar het feit dat het slachtoffer nog geen 16 jaar was, terwijl hij wel een bromfiets bestuurde.

Verkeerscontrole

ZEIST / BILTHOVEN - Op woensdagochtend 14 december heeft de politie een verkeerscontrole op de Oranje Nassaulaan in Zeist en de Soestdijkseweg zuid in Bilthoven gehouden.

Daarbij werden in totaal 42 bekeuringen uitgeschreven, onder ander voor: het niet dragen van de autogordel (8), te hoge snelheid (5), negeren van gesloten verklaring (5), door rood verkeerslicht rijden (3) en het niet kunnen tonen van het rijbewijs (4).

Brand

DE BILT Op donderdag 15 december is een loods geheel uitgebrand.

Rond 04.30 uur kreeg de politie de melding van een inbraakalarm bij een bedrijf aan de Universiteitsweg. Onderweg naar de locatie werd doorgegeven dat het geen inbraakalarm, maar een brandalarm betrof en dat de brandweer ook onderweg was.

Ter plaatse zagen politiemensen dat er veel rook uit een loods van het bedrijf kwam. Kort daarna kwam de brandweer ter plaatse en werd de brand als grote brand ingeschaald. Door meerdere eenheden van de brandweer werd de brand bestreden. De Universiteitsweg werd voor al het verkeer afgesloten.

Rond 06.30 uur werd het sein brand meester gegeven. Het nablussen zal nog enige tijd in beslag nemen.

Daar brandstichting niet wordt uitgesloten, verzoekt de politie getuigen die voor of tijdens de brand iets verdachts hebben gezien, contact op te nemen met de politie van district Binnensticht op telefoonnummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000.