Eemland noord 11.30 uur

Utrecht 16-12-2004 - Nieuwsberichten district Eemland noord

Politie lost autobranden op

BAARN Met de aanhouding van een 18-jarige inwoner uit Baarn zijn de zes autobranden, die in de nacht van 23 op 24 oktober plaatsvonden in deze gemeente, opgelost.

De man werd door rechercheurs van het inbrakenteam aangehouden op dinsdag 14 december. Hij werd verdacht van betrokkenheid bij de diefstal uit een SRV-wagen op de Eemnesserweg. Deze diefstal vond plaats op vrijdag 10 december.

Tijdens het onderzoek bekende de man verantwoordelijk te zijn voor twee diefstallen uit een SRV-wagen en zes woninginbraken gepleegd in de gemeente Baarn. Deze inbraken vonden plaats vanaf 31 oktober.

Omdat er redenen waren om hem ook in verband te brengen met de autobranden die eind oktober plaatsvonden in de gemeente Baarn werd hij hierover nader gehoord. Hij heeft inmiddels bekend verantwoordelijk te zijn geweest voor het in brand steken van deze autos.

De politie is nog volop met het onderzoek bezig en meerdere aanhoudingen worden niet uitgesloten. De Baarnaar wordt op vrijdag 17 december voorgeleid bij justitie.

Aanrijding door onoplettendheid

LAGE VUURSCHE Een 21-jarige vrouw uit Lage Vuursche is woensdag rond 16.40 uur gewond geraakt bij een aanrijding met een bus.

De vrouwelijke autobestuurder kwam de A1 af en wilde via de Wakkerendijk haar weg vervolgen. Op de kruising lette de vrouw niet goed genoeg op, waardoor een buschauffeur een aanrijding niet meer kon voorkomen.
De vrouw is met een ambulance naar het ziekenhuis in Hilversum vervoerd. Later op de avond kon zij weer naar huis. De beide voertuigen zijn weggesleept.