1e persbericht van donderdag 16 december 2004

Eindhoven 16-12-2004 - Berichten uit de regio

Eindhoven: Man met gestolen auto aangehouden

Woensdagavond rond 22.45 uur is op de Roostenlaan een 31-jarige Eindhovenaar aangehouden. Hij zat achter het stuur van een Volvo C70 die kort daarvoor in Houthalen bij een dealer was gestolen. Er was ingebroken in de zaak waarbij de auto werd gestolen. De Eindhovenaar, die inbrekersgereedschap op zak had, is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Eindhoven: Verkeersongeval

Donderdagmorgen rond 7.00 uur is een 41-jarige Eindhovenaar gewond geraakt bij een verkeersongeval op de Orpheuslaan. De man reed in zijn auto met hoge snelheid en moest uitwijken toen een auto vanuit de Amazonelaan de weg opkwam. Hij botste tegen een lantaarnpaal. De man is met heup- en hoofdletsel naar het Máxima Medisch Centrum gebracht.

Veldhoven: Inbraak in school

Bij een inbraak in een school aan de Lange Kruisweg in Veldhoven zijn twee beeldschermen gestolen. De inbrekers sloegen een ruit in om binnen te komen.

Son: Inbraak in supermarkt

Woensdagnacht rond 2.00 uur is ingebroken in een supermarkt aan de De Bontstraat in Son. Met een auto is een deel van de pui kapot gereden. De daders hadden het vermoedelijk gemunt op computers maar de dozen die in de winkel stonden waren leeg. Het is nog niet bekend wat er door de daders verder is meegenomen.

Son: Man gepakt voor benzinediefstal

Woensdagavond rond 22.30 uur is in de Boslaan in Son een 24-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man was bezig benzine over te hevelen naar enkele jerrycans. In een auto had hij vijf jerrycans van 30 liter staan waarvan er al drie vol waren. De benzine en de auto van de man zijn in beslaggenomen. De Eindhovenaar is voor verder onderzoek de cel ingegaan.

Nuenen: Inbraak in woning

Woensdag overdag is ingebroken in een woning aan de Buizerdlaan in Nuenen. De inbrekers wisten de voordeur te openen. Ze hebben onder meer een laptop, een gsm en een portemonnee met geld gestolen.

Oirschot: Getuigen aanranding gezocht

De politie in Oirschot is op zoek naar mensen die dinsdagmiddag op de Eindhovensedijk getuige zijn geweest van een aanranding. Een 28-jarige vrouw uit Oirschot is toen tussen 17.15 en 17.45 uur door een onbekende man betast en woordelijk bedreigd. Toen ze op haar fiets op de Eindhovensedijk in de richting van Oirschot reed, werd ze vlak voor het viaduct over de snelweg A58 door de man van haar fiets getrokken en in een sloot geduwd. Nadat hij haar had betast en bedreigd, liet hij de vrouw weer gaan. De politie zoekt nu mensen die rond dat tijdstip iets vreemds of verdachts hebben gezien dat met de aanranding te maken zou kunnen hebben, of die de dader hebben gezien. Zij worden verzocht zich te melden bij de politie in Oirschot via 0900-8844.

Best: Plasmascherm gestolen

Bij een inbraak in een woning aan de Klaproos is een plasmascherm weggehaald. Dat gebeurde woensdag tussen 9.45 en 18.15 uur. Het slot van de voordeur is opengebroken.

Milheeze: Inbraak in bedrijf

Bij een inbraak in een bedrijf aan de Schutsboomsestraat zijn een digitale camera en een geldbedrag van enkele honderden euros weggehaald. Dat gebeurde tussen woensdag 18.15 en donderdag 7.15 uur. Een toegangsdeur van het bedrijf is opengebroken.

Someren: Inbraak in horecagelegenheid

Bij een inbraak in een horecagelegenheid aan het Wilhelminaplein is geluidsapparatuur en een onbekende hoeveelheid geld weggehaald. Het geld is meegenomen uit een gokkast die is opengebroken. Het is nog onbekend hoe de horecagelegenheid is betreden. Er is geen inbraakschade te zien.

Heeze: Woninginbraken

In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in twee woningen aan de Olieslager. In beide gevallen zijn gaatjes geboord in kozijnen aan de achterkant van de woningen, waarna de ramen zijn geopend. Uit de ene woning verdwenen een mobiele telefoon en een videocamera, uit het andere huis werden een portemonnee met 20 euro en autosleutels gestolen. Met die sleutels werd vervolgens vanaf de oprit een personenauto weggehaald. Het gaat om een grijze Volkswagen Golf TDI (40-NX-JR).